Sucul de rodie tratează aproape toate bolile si posibil sa fie cel mai sănătos suc din lume!

3107

Știți ce băutură provine din semințele de fructe și, în cantități mici, s-a dovedit că are un impact incredibil de pozitiv asupra sănătății umane?

Este vorba despre sucul de rodie – acel lichid dulce, roșu rubin, care provine din semințe de rodie și este încărcat cu beneficii impresionante pentru sănătate.
S-a demonstrat că rodiile previn și tratează în mod natural totul, de la inflamație și colesterol ridicat la hipertensiune arterială și hiperglicemie.

Sucul făcut din rodii este o putere antioxidantă despre care se spune că ar bate chiar și vinul roșu și ceaiul verde. Cu abilități dovedite de combatere a cancerului, precum și efecte antioxidante și antiinflamatorii, nu este de mirare că acest suc de fructe are o reputație atât de mare.

Ce este Sucul de rodie?

Rodia ( Punica granatum ) este un arbust, un copac mic din familia Lythraceae, care produce fructe.
Rodiile sunt originare din sud-estul Europei și din Asia. După ce au fost cultivați în Spania, se crede că arbuștii au fost aduși în Mexic și California în secolul al XVI-lea de misionari.
O rodie mare face de obicei undeva între o pătrime și jumătate de ceașcă de suc. La fel ca semințele fructelor în sine, sucul proaspăt de rodie din semințe este impresionant de hrănitor.

Doar o ceașcă (250 mililitri) de suc de rodie conține aproximativ:
134 de calorii
32,7 grame carbohidrați
0,4 grame de proteine
0,7 grame de grăsime
0,2 grame de fibre
25,9 micrograme vitamina K (32% DZR [doza zilnica recomandata])
59,8 micrograme folat (15% DZR)
533 miligrame de potasiu (15% DZR)
0,2 miligrame mangan (12% DZR)
0,9 miligrame vitamina E (5% DZR)
0,1 miligrame vitamina B6 (5% DZR)
17,4 miligrame magneziu (4% DZR)
0,6 miligrame niacină (3% DZR)
27,4 miligrame de calciu (3% DZR)
27,4 miligrame fosfor (3% DZR)
0,1 miligrame cupru (3% DZR)

Beneficii pentru sănătate:

1. Ajută la combaterea cancerului
Cercetările arată că extractele fructelor de rodie conțin polifenoli și alți compuși care s-au dovedit în studiile științifice că au efecte antiproliferative, pro-apoptotice și antiinflamatorii în prostată, plămâni, sân și alte tipuri de cancer.
În termeni mai simpli, aceasta înseamnă că s-a demonstrat că rodia inhibă răspândirea celulelor canceroase, încurajează moartea celulelor canceroase și descurajează inflamația, trei aspecte majore și vitale ale luptei cu succes împotriva oricărui cancer din organism.
Un studiu din 2014 realizat de Universitatea din Albany – New York a demonstrat modul în care extractul de rodie poate inhiba în mod specific răspândirea celulelor cancerului de sân MCF-7.
Sucul de rodie s-a dovedit, de asemenea, deosebit de util pentru cancerul de prostată. Rezultatele din primul studiu clinic cu suc de rodie la pacienții cu cancer de prostata a fost publicat in revista Clinical Cancer Research in 2006.
Subiecții acestui studiu au fost bărbați care au suferit deja intervenții chirurgicale sau radiații pentru a-și trata cancerul.
Acești subiecți au primit zilnic o ceașcă de suc de rodie până când a apărut progresia cancerului. Cercetătorii au descoperit că timpul de dublare a antigenului prostatic specific (PSA) a fost prelungit semnificativ la subiecții care au luat tratamentul.
Acest lucru este semnificativ, deoarece PSA este un marker de sânge pentru cancerul de prostată, iar timpul de dublare al PSA este utilizat pentru a determina speranța de viață a unui pacient cu cancer de prostată. Deci, cu cât timpul de dublare al PSA este mai lung, cu atât perspectivele sunt mai bune, potrivit unei cercetări publicate de Harvard Medical School.
În 2012, un alt studiu a constatat că extractul de rodie a slăbit proliferarea celulelor prostatei umane in vitro. Combinate, toate aceste cercetări arată abilitățile rodiei ca tratament de combatere a cancerului.

2. Scade tensiunea

Sucul de rodie are o capacitate antioxidantă ridicată și cercetările științifice au demonstrat că poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. O meta-analiză publicată în 2016 a analizat numeroase studii privind sucul de rodie și efectul acestuia asupra tensiunii arteriale.
În general, această meta-analiză concluzionează că se pare că există „beneficii consistente ale consumului de suc de rodie asupra tensiunii arteriale”. Cercetătorii adaugă, de asemenea, „Aceste dovezi sugerează că ar putea fi prudent să includem acest suc de fructe într-o dietă sănătoasă pentru inimă”.

3. Sporește sănătatea inimii
Deoarece sucul din rodie este atât de bun pentru tensiunea arterială sistolică, nu este de mirare că această băutură delicioasă este excelentă și pentru sănătatea inimii. Conține antioxidanți la niveluri mai ridicate decât multe alte sucuri de fructe, motiv pentru care poate fi atât de util pentru inimă.
Cercetările publicate în Clinical Nutrition au studiat consumul de suc de rodie la pacienții cu stenoză a arterei carotide, care este o îngustare a oricăreia dintre cele două artere cheie situate în partea din față a gâtului, prin care sângele din inimă ajunge la creier.
Participanții care au consumat acest suc benefic și-au redus tensiunea arterială cu peste 12% și au avut o reducere cu 30% a plăcii aterosclerotice.
Participanții care nu au băut sucul au văzut de fapt placa lor aterosclerotică crescând cu 9%.
În general, studiul a constatat că consumul de suc de rodie a redus placa în artera carotidă, precum și a scăzut tensiunea arterială și oxidarea LDL.

4. Ameliorează osteoartrita
Osteoartrita se numără printre cele mai răspândite forme de tulburări musculo-scheletice care duc la degenerescența articulațiilor.
Studiile au sugerat că sucul din semințele de rodie poate juca un rol protector prin scăderea inflamației cartilajului. Această capacitate de protecție a fost atribuită conținutului ridicat de antioxidanți al sucului.
Un studiu din 2016 a analizat efectele acestui suc asupra 38 de pacienți cu osteoartrita în genunchi. Unii dintre pacienți au băut suc de semințe de rodie timp de șase săptămâni, în timp ce ceilalți pacienți au băut o substanță de control.
Cercetătorii au remarcat că consumul de suc nu numai că a îmbunătățit funcția fizică și rigiditatea, ci a crescut și starea antioxidantă, reducând în același timp enzimele de cartilaj.

5. Îmbunătățește memoria
Studiile au arătat că sucul din rodii poate fi de ajutor atunci când vine vorba de îmbunătățirea memoriei. S-a dovedit că polifenolii găsiți în suc sunt neuroprotectori.
Un studiu din 2013 a alocat subiecților 230 ml fie de suc de rodie, fie de o băutură placebo asociată cu aromă, pentru un total de patru săptămâni.
Subiecții au fost mai în vârstă, cu probleme de memorie asociate vârstei. Cercetătorii au descoperit că cei 28 de subiecți cu probleme de memorie care au băut o ceașcă de suc de rodie pe zi au îmbunătățit semnificativ markerii atât ai memoriei verbale, cât și ai celei vizuale.
Cercetătorii concluzionează că sucul pare să crească funcția de memorie prin creșterea activității funcționale a creierului legate de sarcini.
Există unele dovezi științifice din studiile pe animale care indică faptul că rodia poate ajuta, de asemenea, la combaterea bolii Alzheimer, făcând din acest suc un aliment foarte benefic pentru creier.

6. Oferă o mulțime de antioxidanți
Sucul de rodie este încărcat cu antioxidanți care promovează sănătatea și combate bolile, iar rodiile sunt unele dintre alimentele cu conținut ridicat de antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi și a stresului oxidativ.
Sucul de rodii conține un tanin numit punicalagin, precum și polifenoli, antociani, derivați ai acidului elagic și tanini hidrolizabili. Aceștia sunt toți antioxidanți foarte puternici care susțin utilizarea sucului de rodie pentru pielea și sănătatea generală.
Un studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry a constatat de fapt că sucurile comerciale de rodie au prezentat o activitate antioxidantă de trei ori mai mare decât vinul roșu și ceaiul verde.
Antioxidanții au fost de fapt mai mari în sucurile comerciale obținute din întreaga rodie decât în ​​sucurile din semințe. Acest lucru se datorează cel mai probabil faptului că și coaja rodiei este prelucrată în sucurile de rodie din comerț, ceea ce adaugă antioxidanți suplimentari, în special taninuri. Vorbim doar de sucurile ecologice, din 100% rodii.

7. Combate inflamația
S-a constatat că inflamația este asociată cu aproape orice stare de sănătate. Se știe că rodiile și sucul de rodie au abilități antiinflamatoare puternice.
Un studiu din 2013 publicat în Evidence-based Complementary and Alternative Medicine a demonstrat activitatea antiinflamatorie semnificativă a sucului în intestin. Studiile efectuate pe întregul fruct, suc, coajă și flori de rodie au evidențiat, de asemenea, efecte antidolcerale într-o varietate de modele animale.
Un alt studiu efectuat cu diabetici de tip II a arătat, de asemenea, capacitatea sucului de rodie de a reduce inflamația.
Cercetătorii au descoperit că 250 de mililitri de suc pe zi timp de 12 săptămâni au scăzut markerii inflamatori la subiecții diabetici. Mai exact, aportul de suc a scăzut hs-CRP cu 32% și interleukina-6 cu 30%.

Comparații

Există o mulțime de sucuri de fructe care provin din fructe ușor de mâncat, cum ar fi portocalele și strugurii. Rodiile, din păcate, nu sunt deloc atât de ușor de mâncat. Oamenii se întreabă întotdeauna cum să mănânce o rodie, cum să taie o rodie și cum să deschidă o rodie.
Cea mai sănătoasă alegere este să-ți iei timp și efort pentru a mânca rodii proaspete. Sucul face cu siguranță mai ușor să obțineți beneficiile rodiei mai regulat.
Un studiu UCLA a clasat recent primele 10 cele mai sănătoase sucuri și alte băuturi. Ghici cine a fost câștigătorul…da, a fost sucul de rodie.
Toate sucurile studiate au fost bogate în polifenoli, dar rodia a ieșit pe primul loc. Cercetătorii au clasificat conținutul de antioxidanți al sucurilor (și al altor băuturi) în funcție de următoarele criterii: potența antioxidantă, capacitatea de a inhiba oxidarea LDL și conținutul total de polifenoli.

Sucurile au fost clasificate în următoarea ordine:

Suc de rodie
Suc de struguri Concord
Suc de afine
Suc de cireșe negre
Suc de Açaí
Suc de merișoare
suc de portocale
suc de mere

În plus, când vine vorba de capacitatea antioxidantă, s-a constatat că sucul de rodie este cu cel puțin 20% mai potent decât oricare dintre celelalte băuturi testate.

Dozare

Pentru adulți, nu există un standard recomandat pentru sucul de rodie, dar în general, 250ml-350ml de suc de rodie în fiecare zi este o cantitate sigură și sănătoasă pentru majoritatea oamenilor.
Asigurați-vă întotdeauna că beți 100% suc pur de rodie cu zero grame de zahăr adăugat.
Pentru alte condiții, au fost utilizate următoarele cantități de suc de rodie:
Ateroscleroza: 50ml pe zi
Cancer de prostată: 240ml pe zi
Semințele sau sucul proaspăt de rodie se păstrează de obicei la frigider până la cinci zile. Dacă nu puteți termina sucul în termen de cinci zile, îl puteți îngheța astfel încât să-și păstreze aroma și culoarea.

Efecte secundare și interacțiuni medicamentoase

Majoritatea oamenilor nu prezintă efecte secundare negative ale sucului de rodie din consumul normal. Majoritatea oamenilor pot tolera, de asemenea, să bea suc de rodie pe stomacul gol, dar asigurați-vă că îl consumați cu măsură. Este posibil să fii alergic la rodii.
Este important ca toată lumea să nu exagereze cu orice suc, inclusiv rodie, din cauza conținutului de zahăr, dar diabeticii ar trebui să fie deosebit de precauți. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a face din sucul de rodie o parte a dietei dumneavoastră dacă sunteți diabetic.

Dacă aveți tendința de a avea tensiune arterială scăzută, este important să știți că consumul acestui suc poate reduce tensiunea arterială. Deoarece rodia poate afecta tensiunea arterială, cel mai bine este să evitați produsele din rodie cu cel puțin două săptămâni înainte de orice intervenție chirurgicală.
Sucul din semințe de rodie poate interacționa, de asemenea, cu medicamente, similar sucului de grapefruit, făcând unele medicamente mai puțin eficiente. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a consuma suc de rodie dacă aveți probleme de sănătate în curs sau luați oricare dintre următoarele medicamente:
Inhibitori ai ECA, inclusiv Benazepril (Lotensin), Captopril (Capoten), Enalapril (Vasotec), Fosinopril (Monopril), Lisinopril (Zestril) și Ramipril (Altace)

Medicamente pentru tensiunea arterială

Statine utilizate pentru scăderea colesterolului, inclusiv Atorvastatin (Lipitor), Fluvastatin (Lescol), Lovastatin (Mevacor), Pravastatin (Pravachol), Rosuvastatin (Crestor) și Simvastatin (Zocor)
Diluanti de sange (medicamente anticoagulante) precum Warfarina (Coumadin)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.