Test. Găseşte diferenţele dintre cele două poze!

303

Multe persoane nu au reuşit să descopere în mai puţin de un minut cele patru diferenţe din cele două poze. Tu reuşeşti să faci asta? Acest test îmbunătăţeşte funcţiile creierului!

Deşi par identice, în cele două fotografii de mai sus se ascund patru diferenţe care trebuie găsite în mai puţin de un minut. Potrivit specialiştilor, acest test are capacitatea de a îmbunătăţi funcţiile cerebrale, determinându-te să te concentrezi foarte bine pentru a descoperi diferenţele din cele două poze.

Porneşte cronometrul şi descoperă cele patru diferenţe din cele două fotografii!

Felicitări dacă le-ai observat deja, unele persoane au această abilitate de a le vedea foarte rapid, într-un timp foarte scurt.
Nu te îngrijora în cazul în care nu ai reuşit să le vezi pe toate patru, deoarece deja ai făcut un bun exerciţiu pentru creier, stimulându-i activitatea. Trei zone majore din creier au funcţionat la maximum pentru a te ajuta să rezolvi acest joc destul de simplu, dar care este foarte antrenament la nivel cerebral. De asemenea, ar fi recomandat să faci cu regularitate teste de acest gen, mărind încet gradul de dificultate pe măsură ce găseşti rezolvările mai repede.

Ca să-ţi faci o idee de beneficiul adus de acest test asupra activităţii cerebrale trebuie să ştii că:

Atunci când ai identificat obiectele şi persoanele din fotografii ai pus la muncă lobul occipital, adică zona corespunzătoare funcţiilor vizuale;

Găseşti rezolvarea chiar in imaginea de mai jos…

Rezultate test

  • atunci când ai analizat relaţia dintre toate obiectele şi persoanele din imagini ai exersat lobul occipital şi lobul parietal, partea creierului în care senzaţiile sunt procesate şi interpretate;
  • atunci când ai memorat obiectele şi persoanele din partea stângă şi le-ai comparat cu cele din imaginea dreaptă ai avut nevoie de memoria de scurtă durată, lucru care implică activitatea lobului frontal şi a lobului parietal.
  • atunci când ai marcat vizual locurile unde ai remarcat diferenţele ţi-ai exersat lobul frontal, adică zona corespunzătoare capacităţii de a planifica, a acorda atenţie şi a acţiona.

Prin urmare, acest exerciţiu a fost deosebit de util pentru zona cerebrală, stimulând aproape toate funcţiile creierului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.