Tinctura de Propolis, Cel Mai Puternic Medicament al Naturii

550

Știați că cel mai puternic medicament al naturii este preparat în stupul albinelor?

Vorbim despre propolis, un amestec de substanțe de consistența rășinii, culese de pe zeci de specii de arbori, considerat drept cel mai puternic medicament antiinfecțios, cu eficiență demonstrată în nu mai puțin de 200 de afecțiuni.

Unde se găsește propolisul?

Acest elixir preparat de albine în cele mai sofisticate și unice metode, este colectat din mugurii și de pe scoarța plopilor, mestecenilor, castanilor, salciilor, frasinilor, aninilor su pomilor fructiferi.

Propolisul îl puteți găsi la apicultori, în piețe sau la magazinele de profil: brut, sub forma unor bulgărași maronii sau lichid (tinctură alcoolizată). Veți recunoaște propolisul brut, de bună calitate, după mirosul dulceag-amărui, foarte puternic, precum și prin lipsă de luciu. Cel lucios conține multă ceară și nu este la fel de eficient ca cel brut.

Tinctura de propolis, elixir împotriva bolilor infecțioase

Acest remediu ce tratează nu mai puțin de 200 de afecțiuni, poate fi preparat și acasă, după următoarea rețetă ”magică”:

♣ Într-un borcan cu filet, adăugați 15 linguri rase de propolis, peste care veți turna două pahare (400 ml) de alcool alimentar de 90 de grade. După ce ați închis borcanul ermetic, lăsați la macerat timp de două săptămâni, perioadă în care veți agita zilnic conținutul.

♣ Filtrați și depozitați tinctura în sticluţe mici, închise la culoare. Din remediul obținut, administrați câte 50 de picături, adăugate pe puțină pâine uscată sau în miere, de 4 ori pe zi. Tinctura de propolis

Afecțiuni tratate cu tinctură de propolis

Gripă, guturai

Studiile au arătat că 50 de picături de tinctură de propolis administrate de 4 ori pe zi scad cu până la 40% riscul de a face o infecție cu virusul gripal. Mai mult decât atât, timpul de vindecare a gripei sau guturaiului tratate cu tinctură de propolis, se reduce la aproximativ 4 zile, față de cele 7 zile, în care dura, de regulă, vindecarea .

Gastrită, ulcer

Tinctura de propolis prezintă efect cicatrizant asupra pereților gastrici, reglând cantitatea de sucuri acide secretate. În acest caz, puneți 30 de picături de tinctură de propolis pe o felie de pâine albă uscată, amestecând bine și înghițind pe stomacul gol. Atenție, însă! Aceasta este necesar a fi administrată pe o cantitate suficient de mare de pâine uscată. În caz contrat, tinctura poate agrava gastrita, prin cantitatea de alcool conținută.

Colită de fermentație și de putrefacție

Într-o lingură de miere, adăugați 50 de picături de tinctură de propolis și înghițiți, pe stomacul gol. Administrați 3 doze pe zi, înainte de servirea mesei și veți observa o vindecare în maximum 5 săptămâni. În cazul în care mierea de albine vă este contraindicată, luați aceeași cantitate de tinctură de propolis pe pâine uscată.

Hipertensiune arterială

Studiile din China au scos în evidență faptul că administrarea a 150 de picături de tinctură de propolis (300 mg) ajută la refacerea elasticității vaselor de sânge, scade presiunea arterială, normalizează ritmul cardiac și scade cantitatea de colesterol din sânge.

Boală canceroasă

Administrate intern, 30-50 de picături de tinctură de propolis, luate de 4 ori pe zi, împiedică dezvoltarea celulelor maligne, crește capacitatea sistemului imunitar de a fagocita celule canceroase și ajută la restabilirea echilibrului organic, în cazul celor diagnosticați cu cancer.

Tuberculoză

Un studiu realizat într-un spital din Rusia a indicat faptul că prin urmarea unui tratament cu câte 7-10 ml de tinctură pe zi, vreme de 10 luni, se poate constata fie remisia completă a bolii, fie îmbunătățiri semnificative ale stării de sănătate.

Eczeme infecțioase

Aplicați zilnic comprese cu tinctură de propolis, pe care le veți lăsa să acționeze timp de o oră. În cazul eczemelor uscate, puteți aplica unguent de propolis sau cremă de gălbenele și propolis, de 2-3 ori pe zi.

Tumori exteriorizate, cancer de piele

Aplicaţi o compresă cu tinctură de propolis pe locul afectat, timp de o oră pe zi. După îndepărtarea compresei, lăsați pielea să se zvânte la aer, minimum 30 de minute. Urmați tratamentul timp de 30-60 de zile, fără pauze.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.