Usturoiul si mierea – o combinatie uimitoare pentru sanatate

6164

Stim deja ca usturoiul este considerat unul din cele mai sanatoase alimente, insa in combinatie cu mierea de albine naturala, efectul acestuia este potentat.

Usturoiul contine vitaminele A, B1, B2, C, fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu si siliciu. Am spune ca toate aceste substante fac parte dintr-un supliment alimentar complet din farmacie. De fapt, ele fac parte compozitia unei plante obisnuite pe care o gasim din abundenta. Usturoiul mai contine si alicina, o substanta cu un puternic efect antibiotic.

Usturoiul este considerat un adevarat medicament, intrucat este benefic pentru reglarea tensiunii arteriale. Mai reduce colesterolul si previne bolile coronariene dar si atacul de cord. De asemenea, este indicat sa fie consumat atunci cand sunteti raciti.

Mancat in mod regulat poate ajuta la reducerea simptomelor de osteoartritadiabet si amelioreaza prostata marita.
Mierea este considerata alimentul vietii. Este un aliment cu foarte multe proprietati benefice, fiind un puternic antibiotic, antiinflamator, bio-stimulator, depurativ, emolient, laxativ si energizant. Mierea de tei este ideala pentru problemele stomacului, cea de eucalipt pentru problemele respiratorii iar cea de manuka este ideala pentru persoanele cu boli gastro-intestinale.

Anticancerigen
Usturoiul este unul dintre cele mai puternice alimente anticancerigene. S-a constatat reducerea incidentei cancerului pulmonar la persoanele care consuma usturoi in mod regulat, acesta eliminand o buna parte din efectele negative ale fumatului.

Sanatatea inimii
Usturoiul in combinatie cu mierea previne formarea cheagurilor si a trombozelor arteriale, reducand tensiunea arteriala dar si colesterolul. Previne bolile coronariene si atacul de inima, precum si efectele periculoase ale aterosclerozei.

Sistem imunitar
Usturoiul in combinatie cu mierea ajuta corpul sa elimine toxinele si intareste sistemul imunitar.
Amestecul de usturoi cu miere mai este benefic si pentru problemele de sanatate mai des intalnite:
Guturai;
Diaree;
Gripa;
Raceala;
Muscaturi de insecte;
Infectii fungice.

Mod de preparare:
Amestecul se realizeaza din 3 – 4 capatani de usturoi amestecat cu o cana de miere, lasand totul la infuzat cateva zile in frigider sau la temperatura camerei. Astfel, veti avea amestecul pregatit pentru a consuma cate o lingura in fiecare dimineata pe stomacul gol.
Alicina din usturoi este mai usor absorbita atunci cand este consumata pe stomacul gol, de aceea dimineata este cel mai bun moment pentru a consuma acest amestec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.