Ouăle de prepeliță sunt foarte sănătoase și pline de nutrienți! Vezi de ce trebuie să le introduci în dietă

279

Ouăle de prepeliță sunt utilizate în mod popular în medicina chineză pentru tratarea diverselor afecțiuni. Sunt considerate o noutate în unele părți ale lumii. Aceste ouă mici, hrănitoare, provin din prepelițe, care sunt păsări de dimensiuni medii ce se găsesc în Europa și Asia.

Ouăle de prepeliă sunt bogate în calorii (158), grăsimi totale (11 g), grăsimi saturate (3,6 g), colesterol (844 mg), sodiu (141 mg), proteine ​​(13 g), vitamina D (55 mcg) calciu ( 64 mg), fier (3,65 mg) și potasiu (132 mg).

De asemenea, sunt bogate în antioxidanți, seleniu, lecitină, iod și colină.
Aceste oua micute au fost cunoscute pentru îmbunătățirea imunității, stimularea sănătății oaselor, gestionarea diabetului, promovarea pielii sănătoase și prevenirea căderii părului.

De asemenea, se pretinde că ajută la gestionarea depresiei și la îmbunătățirea sănătății sexuale și a vederii. Să analizăm în detaliu aceste beneficii:
Sunt foarte bogate in nutrienti

Ouăle de prepeliță sunt de trei-patru ori mai nutritive decât ouăle de pui. Ouăle de prepeliță conțin 13% proteine, în timp ce ouăle de pui conțin doar 11%. De asemenea, au de aproape 3 ori mai multă vitamina B1 și cantitate dublă de vitamina B2 și vitamina A fata de ouăle de pui.

Conform bazei de date naționale a USDA, un ou de prepeliță este bogat în vitamina E, aminoacizi, acizi grași, fier și zinc. În anumite cazuri, ouăle de pui pot provoca reacții alergice cu simptome precum greață, vărsături, dureri de stomac și erupții cutanate. Pe de altă parte, ouăle de prepeliță sunt hipoalergenice și sigure pentru consum.

Ajuta la tratarea tulburarilor respiratorii
Practici medicinale antice implicate în utilizarea ouălor de prepeliță pentru a trata astmul și bronșita. Un studiu publicat în revista americana Food Science & Nutrition a constatat ca ouale de prepelita sunt eficiente în ameliorarea simptomelor rinitei alergice.

Ajuta la tratarea alergiilor
Ouăle de prepeliță pot ajuta la tratarea alergiilor din cauza prezenței ovomucoidului, un inhibitor al enzimei (tripsină).
Un studiu realizat în China pe șoareci a descoperit că ouăle de prepeliță pot ajuta la calmarea simptomelor alergiilor alimentare. Ei au inhibat activitatea factorilor de transcripție care reglează căile implicate în inflamația esofagului. Cu toate acestea, sunt necesare cercetări pe subiecți umani pentru a dovedi acest beneficiu.

Ajuta la gestionarea diabetului
Ouăle de prepeliță au fost implicate în gestionarea diabetului. Un studiu realizat pe șobolani diabetici a arătat că ouăle de prepeliță reduc nivelul glicemiei și al creatininei. De asemenea, a prezentat efecte pozitive asupra funcțiilor renale.
Mâncarea regulată a acestor ouă poate reduce, de asemenea, riscul apariției diabetului și a afecțiunilor renale.
Oul de prepeliță are un indice glicemic scăzut . Astfel, eliberează zahărul încet în sânge, ceea ce ajută la reglarea nivelului glicemiei.

Reduce riscul de anemie
Fierul este o componentă structurală importantă a globulelor noastre roșii, care transportă oxigen la toate celulele corpului nostru. Ouăle de prepeliță sunt o sursă bogată de fier. Deficitul de fier poate provoca anemie. Prin urmare, includerea ouălor de prepeliță în dieta dvs. vă poate îmbunătăți sistemul circulator.
Ouăle de prepeliță au de 5 ori mai mult potasiu decât ouăle de pui. Potasiul este un mineral esențial implicat în mai multe funcții importante ale organismului. Este un vasodilatator natural, deci îți poate deschide și relaxa vasele de sânge.
Acest lucru ajută la menținerea tensiunii arteriale sub control și reglează hipertensiunea.

Poate ajuta la dezintoxicare
Ouăle de prepeliță conțin antioxidanți precum beta-carotenul și vitaminele A, C și E. Antioxidantii combat radicalii liberi nocivi (toxine) si ajuta la eliminarea lor din organism. Conținutul de apă din ouăle de prepeliță este, de asemenea, ridicat. Acest lucru ajută la eliminarea toxinelor din sistem.

Un studiu realizat pe șobolani a descoperit că ouăle de prepeliță pot proteja celulele hepatice împotriva deteriorărilor provocate chimic. Compușii din ouă de prepeliță stabilizează enzime, cum ar fi alanina aminotransferază și fosfatază alcalină din ficat.

Această activitate hepatoprotectoare a ouălor de prepeliță trebuie studiată la om pentru a înțelege cum ajută la prevenirea degenerarii celulelor hepatice.

Amelioreaza durerile de stomac
Ouăle de prepeliță au fost folosite ca remediu casnic pentru tratarea gastritei de mai multe secole. Conțin antioxidanți și aminoacizi. Se spune că acești compuși restabilesc celulele mucoase ale mucoasei stomacului.

Se pretinde că consumul de ouă de prepeliță în mod regulat poate ajuta la tratarea afecțiunilor abdominale, cum ar fi durerile de stomac și ulcerațiile stomacale. Cu toate acestea, nu există nicio cercetare care să susțină această afirmație.

Imbunatateste vederea
Ouăle de prepeliță sunt bogate în vitamina A. Aceasta vitamina vă poate proteja ochii de degenerare și reduce riscul de cataractă și glaucom.
Imbunatateste imunitatea si stimuleaza metabolizarea

Ouăle de prepeliță sunt bogate în antioxidanți și vitamina B. Acești nutrienți pot îmbunătăți metabolismul, deoarece sunt implicați în diverse procese celulare, cum ar fi creșterea celulelor și reglarea acestora.

Leucina, un aminoacid esențial pentru menținerea unui sistem imunitar robust, se găsește și în ouăle de prepeliță in cantitati considerabile.

Ajuta la scaderea colesterolului si reduce riscul bolilor de inima
Ouăle de prepeliță conțin aproximativ 60% grăsimi esențiale, adică lipoproteină de înaltă densitate (HDL) sau colesterol bun. Această grăsime sănătoasă scade nivelul de colesterol rău sau LDL din corp.

Lipoproteina cu densitate scăzută (LDL) poate înfunda arterele și poate provoca ateroscleroză. Astfel, consumul de ouă de prepeliță poate ajuta la prevenirea diferitelor boli legate de inimă. Cu toate acestea, nu există suficiente dovezi științifice pentru a susține această afirmație.

Poate ajuta la prevenirea cancerului
Concentrația mare de antioxidanți din ouăle de prepeliță ajută la eliminarea toxinelor din corpul vostru. Prezența antioxidanților în concentrații mari poate ajuta la reducerea stresului oxidativ. Când sunt lăsați necontrolati, radicalii liberi cresc riscul de mutații în ADN și cancer.

Gălbenușurile de ou de prepeliță conțin lecitină. Lecitina este implicată în repararea celulară și combaterea afectării celulare.
Acest ou conține, de asemenea, ovomucoid, un agent anticancer care inhibă creșterea tumorilor.

Imbunatateste sanatatea pielii si a parului
După cum am menționat anterior, ouăle de prepeliță conțin cantitati mari de antioxidanți. Acești antioxidanți pot ajuta la protejarea pielii de deteriorarea soarelui și pot combate semnele îmbătrânirii.

Ouăle de prepeliță conțin lizină, un aminoacid ce ajută la producerea de colagen. Colagenul este esențial pentru pielea sănătoasă, deoarece este responsabil pentru elasticitatea sa.

Astfel, ouăle de prepeliță pot ajuta la controlul acneei și la îmbunătățirea tenului. Dovezile anecdotice sugerează, de asemenea, că arsurile solare pot fi tratate prin aplicarea topică a ouălor de prepelita crude.

Ouăle de prepeliță conțin zinc, fier, seleniu, aminoacizi și vitaminele A, B, C și E, care sunt benefice pentru părul și scalpul sănătos și pentru prevenirea căderii părului.

Acestea conțin și numerosi antioxidanți. Aceștia pot ajuta la captarea radicalilor liberi toxici și la reducerea căderii părului.
Pe lângă faptul că includeți ouă de prepeliță în dieta dvs., puteți aplica ouale direct pe părul dvs. pentru a-l condiționa.

Sunt foarte benefice in timpul sarcinii
Ouăle de prepeliță sunt benefice pentru femeile însărcinate, deoarece au cantități mari de colină și vitamina B12. Colina este importantă pentru dezvoltarea creierului fetal. Aceste ouă sunt, de asemenea, bogate în proteine ​​și nutrienți esențiali, cum ar fi zinc, seleniu și fier.

Ouăle de prepeliță au fost consumate în mod tradițional de femei în timpul sarcinii dar și după, deoarece se crede că sunt bune pentru alăptare. Cercetările asupra efectului ouălor de prepeliță asupra șoarecilor care alăptează au arătat că, în ciuda conținutului ridicat de colesterol, acestea nu au afectat profilul lipidic sau greutatea corporală a șoarecilor.

Momentan nu sunt foarte multe cercetari pe subiecti umani legate de acest beneficiu al oualor de prepelita.

În comparație cu ouăle de pui, care ar putea transporta infecții precum salmonella, ouăle de prepeliță sunt o alternativă mai sigură. Cu toate acestea, ouăle prepelite crude trebuie evitate în timpul sarcinii.

Sunt de ajutor pentru disfunctii sau tulburari sexuale
Ouăle de prepeliță au fost utilizate în medicina tradițională chineză pentru a trata tulburările sexuale și pentru a îmbunătăți virilitatea.

Se consideră că nutrienții din ouăle de prepeliță sunt foarte bune pentru glanda prostatică, deși cercetările în acest domeniu sunt rare. Un studiu realizat pe șoareci diabetici a arătat că gălbenușurile de ouă de prepeliță pot ajuta la repararea daunelor testiculare.

Intareste unghiile, dintii si oasele
Consumul regulat de ouă de prepeliță se spune că îți consolidează oasele. Conțin substanțe nutritive esențiale pentru dezvoltarea oaselor, cum ar fi vitamina D și lizina. Vitamina D reglează cantitatea de alte minerale implicate în sănătatea oaselor, cum ar fi fosforul și calciul. Astfel, includerea ouălor de prepeliță în dietă poate reduce riscul de osteoporoză.

Acești nutrienți sunt, de asemenea, „vinovati pentru a întări dinții și unghiile. Din moment ce ouăle de prepeliță sunt o sursă bogată de proteine, acestea pot ajuta la prevenirea ruperii unghiilor.

Consumul de coajă de ouă de prepeliță bogate în calciu poate ajuta, de asemenea, la prevenirea deficitului de calciu. Cu toate acestea, nu există suficiente cercetări care să demonstreze acest lucru.

Amelioreaza depresia
Ouăle de prepeliță conțin nutrienți precum colina și vitamina D care sunt esențiale pentru sănătatea creierului. Colina este importantă pentru sinteza neurotransmițătorilor. Vitamina D poate fi eficientă în reducerea simptomelor depresive.

Dovezile anecdotice sugerează că ouăle de prepeliță pot reduce efectele depresiei post-menopauză.

Cu toate ca ouale de prepelita sunt foarte mici, ca niste oua in miniatura, sunt foarte benefice pentru sănătatea ta! Deci, este recomandat să le adaugi la dieta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.