7 semne ca un narcisist încearcă să te manipuleze

270

In aproape fiecare grup de oameni exista un narcisist. A te confrunta cu acest gen de oameni inseamna a face fata numeroaselor incercari de manipulare care ar trebui cunoscute pentru a le putea contracara mai bine.

Din punct de vedere psihologic, o persoana narcisista sufera de o tulburare. Aceasta din urma este cunoscuta sub numele de Tulburare de personalitate narcisista .

Aceasta tulburare este descrisa de un „tipar omniprezent de grandiozitate (comportamental sau capricios), de nevoia de admiratie si de lipsa de empatie”. Astfel, oamenii manipulatori folosesc 7 roluri pentru a-si atinge scopurile.

1. Stiu totul

In special in contextele sociale, acestia sunt oameni cu „stiinta infuzata”, care se proclama „experti” sau chiar „autoritati”. Ii vedem pe coltul altora impunandu-si opiniile.

Chiar si atunci cand nu critica sau corecteaza pe altii, asculta, dar sunt dornici sa vorbeasca exclusiv despre ceea ce conteaza pentru ei. Acest lucru va ofera impresia reala ca vorbele voastre conteaza putin, daca nu chiar deloc.

2. Sunt dominanti

Cu conditia ca cei din jur sa permita acest lucru in orice fel, narcisistul se prezinta ca un dominator , judeca si chiar isi permite sa marginalizeze. Aceste comportamente sunt obisnuite in persoana narcisista.

Simtindu-se plin de sine, ii controleaza pe ceilalti in timp ce incearca sa-i subjugeze. Cealalta varianta a persoanei sale este cea a dominatiei sociale. Una dintre multele modalitati de a-si hrani narcisismul.

3. Ei trebuie sa fie admirati

Printre narcisisti ​​se numara cei care sunt capabili sa mearga atat de departe incat sa aleaga activitati care nu le plac in mod deosebit. Astfel, ei cauta „superioritate”, „importanta”, precum si nevoia de a se simti „ unic ”.

4. Incalca limitele altor persoane

Narcisistul este capabil sa determine o persoana sa ii ofere ceea ce doreste. Pentru aceasta, el isi foloseste farmecul si capacitatea de a convinge si uneori chiar un fel de presiune asupra unui individ, impingandu-l astfel, la constrangere.

Citeste si articolul :   Uleiul de in si beneficiile sale pentru corpul tau

Unii testeaza chiar limitele altora si reusesc, de asemenea, sa exploateze o situatie intreaga. Narcisistii se vad apoi pe ei insisi ca un fel de „castigator”, iar ego-ul lor este „afirmat”.

5. Narcisii se lauda

Pentru a primi suficienta lauda, recunoastere si atentie, unii se asigura ca se lauda in mod regulat cu statutul sau realizarile lor. Se asigura ca includ un caracter umil in cuvintele lor, astfel incat sa para mai autentic. Vor ca cei din jur sa ii invidieze pentru ceea ce au. Ii face sa se simta bine.

6. Sunt oameni negativi

Este posibil ca unii narcisisti ​​sa manifeste un spirit confruntativ si dificil, chiar daca nu este potrivit situatiei. In modul complicat de gandire al acestor oameni, mai degraba decat sa fie nimeni, prefera sa faca viata grea pentru altii. Cu toate acestea, in cazul unui context conflictual, este posibil sa se recunoasca expresiile recurente specifice narcisistilor.

Practic, persoana narcisista actioneaza astfel, deoarece confirma inconstient ura de sine. Despre asta nu stie prea bine. Deci, el nu crede ca merita sa fie iubit sau acceptat. De asemenea, nu are mijloacele de a se angaja in relatii care sunt atat pozitive, cat si sanatoase.

7. Narcisistii traiesc adesea prin altii

Acestia traiesc in speranta de a-si face propriile vise, dorinte si fantezii sa devina realitate prin intermediul altcuiva. Scopul lor este deci sa se acopere cu gloria obtinuta de cei de la care beneficiaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.