9 avantaje excelente ale consumului de suc de țelină + cum să îl prepari în mai puțin de 5 minute

276

Consumul regulat de suc de țelină vă poate îmbunătăți imunitatea. Este posibil să observați, de asemenea, o diferență în durerile genunchilor, digestia disfuncțională și îmbătrânirea pielii. Asadar, ce beneficii are sucul de țelină pentru sănătatea ta și cum îl prepari în numai 5 minute?

🌱 Ameliorează constipația și tulburările digestive
Sucul de țelină poate vindeca diverse tulburări digestive datorită fibrei abundente prezente în țelină.
Fibrele alimentare sunt necesare pentru a menține procesul digestiv în mișcare. Ajută mișcările intestinale libere, prevenind astfel constipația și boala / sindromul intestinului iritabil. La preparare nu filtrați fibra.

🌱 Promovează sănătatea cardiovasculară
O mulțime de dovezi arată o relație puternică între stresul oxidativ și hipertensiunea arterială. Eliminarea radicalilor liberi care provoacă stres oxidativ poate reduce tensiunea arterială. Sucurile de legume făcute din frunze de țelină, varză, mere, castraveți, lămâie și ghimbir ar putea fi ideale în acest scop.
Frunzele de țelină conțin flavonoide precum apigenina, care sunt antioxidanți puternici. Acești compuși fenolici afectează metabolismul și acumularea lipidelor.
Colesterolul seric scăzut menține hipertensiunea, ateroscleroza și alte boli cardiovasculare la distanță.

🌱 Posedă proprietăți antiinflamatorii
Inflamația poate apărea din cauza numeroșilor factori, cum ar fi stresul chimic și fizic, alergiile (hipersensibilitate), infecțiile și dieta slabă.
De cele mai multe ori, inflamația este rezultatul imunității compromise. Cu alte cuvinte, inflamația poate apărea și atunci când corpul dumneavoastră este prea slab pentru a se proteja împotriva oricărei tulburări.

Includerea alimentelor antiinflamatoare și cu conținut scăzut de amidon în dieta dvs. vă poate ajuta foarte mult. Sucul de țelină este foarte antiinflamator. Aceasta poate ajuta la reducerea severității acute și a bolilor inflamatorii cronice cum ar fi osteoartrita, artrita reumatoida, bronșită, astm, lupus, guta, boala Crohn, intestin permeabil etc.
Această activitate este atribuită ingredientelor active cum ar fi apigenina, apiina și luteolina din sucul de țelină.

🌱 Reduce leziunile și bolile hepatice
Frunzele și tulpinile de țelină au efecte antioxidante și antiinflamatoare asupra ficatului. Polifenolii elimină toxinele acumulate și radicalii liberi din corpul dumneavoastră. Acestea cresc activitatea enzimelor antioxidante, cum ar fi glutation reductaza, superoxid dismutaza, catalaza, etc. în sistemul dumneavoastră.
Acest lucru duce la reducerea peroxidării și acumulării lipidelor în ficat. Probleme precum boala ficatului gras nealcoolic (NAFLD), ciroza și cancerele hepatice pot fi bine gestionate.

🌱 Poate îmbunătăți somnul și sănătatea generală a creierului
Cercetări recente sugerează că dietele pe bază de plante pot îmbunătăți somnul. Legumele bogate în polifenoli din dietă – cum ar fi țelina – ar putea modula ritmurile circadiene și ciclurile de somn-veghe.
Apigenina din frunzele de țelină prezintă proprietăți neuroprotectoare și antiinflamatoare puternice.

Îmbunătățește memoria prin încetinirea morții neuronale.
Antioxidanții și ionii minerali vă protejează celulele creierului de stresul chimic și patogen. Prin urmare, sucul de țelină ar putea fi o alegere bună pentru gestionarea bolii Alzheimer, a pierderii memoriei (demență) și a tulburărilor neurodegenerative.

🌱 Face minuni pentru pielea și părul tău
Sucul de țelină este una dintre cele mai bune băuturi de detoxifiere pe care le-ai putea bea! Este răcoritoare și alcalinizantă. Când corpul tău este lipsit de toxine, acest lucru se reflectă pe pielea ta.
Polifenolii antioxidanți și antiinflamatori din sucul de țelină elimină speciile reactive de oxigen din fluxul sanguin.

Mineralele precum potasiul și magneziul vă mențin echilibrul electrolitic și pH-ul pielii. Folatul și vitaminele A și C combat infecțiile și inflamațiile.
Atunci când este combinat cu exercițiul și dieta necesare, sucul de țelină poate ajuta la creșterea părului. De asemenea, poate ajuta la eliminarea acneei, petelor, coșurilor și a altor semne ale îmbătrânirii pe piele.

🌱 Funcționează ca diuretic și menține sănătatea rinichilor
Sucul de țelină conține două minerale esențiale – sodiu și potasiu. Aceste minerale acționează ca regulatori ai fluidului din corp. Prin urmare, acest suc este un diuretic excelent.
Facilitează producția de urină și previne ITU (infecții ale tractului urinar) sau alte probleme renale. Extractele din frunze de țelină pot restabili mineralele și apa pierdută în urină.
Sucul de țelină poate expulza depozitele de calciu nedorite din organism prin urină. Acest proces previne calculii renali, calculii biliari, ateroscleroza etc.

🌱 Poate spori fertilitatea la bărbați
Studiile la șobolani din ultimii ani arată o asociere pozitivă între fertilitate și aportul de țelină. Medicina tradițională folosește țelina pentru a stimula libidoul, pentru a proteja testiculele și pentru a ajuta spermatogeneza.
Capacitatea antioxidantă a țelinei ajută acest aspect. Flavonoidele precum apigenina detoxifică și protejează organele de reproducere masculine de stresul chimic. Acest lucru, la rândul său, crește numărul de spermatozoizi și viabilitatea.

🌱 Menține echilibrul acido-bazic în corpul tău
Dieta modernă are o cantitate mare de acid dietetic. Acest lucru poate perturba homeostazia acido-alcalină din corpul dumneavoastră. Acest dezechilibru chimic este adesea legat de tulburări cronice de rinichi și vezică biliară, în special calcificare (calculi) în aceste organe.
Consumul de legume alcaline poate ajuta într-o oarecare măsură. Țelina stimulează secreția alcalină în organism. Conține ioni electroliți importanți precum potasiu, magneziu, sodiu etc.

Sucul său reduce aciditatea și controlează într-o oarecare măsură nivelurile globale de pH. Consumul său regulat poate controla nivelurile de acid uric, care contribuie la calcificare.
Pe scurt, sucul de țelină ține la distanță afecțiunile cronice. Adăugarea în lista dvs. de shake-uri pentru micul dejun este o necesitate. Iată o rețetă rapidă pentru a face suc de țelină.

👉 Cum să faci suc de țelină în mai puțin de 5 minute
✔️ Ingrediente!
– 1-2 Tulpini de țelină de dimensiuni medii
– Apă
– Storcător (sau) Blender
– Strecurătoare
✔️ Mod de preparare:
– Spălați bine tulpinile.
– Dacă utilizați un storcător, introduceți țelina în tubul de alimentare.
– După ce ați terminat, serviți-l proaspăt.
– Dacă utilizați un blender, adăugați pe el tulpinile de țelină curățate.
– Se toarnă 1/4 până la 1/2 ceașcă de apă și se închide capacul blenderului.
– Amestecați până obțineți un amestec omogen.
– Filtrează conținutul sucului printr-o strecurătoare.
– Serviți sucul proaspăt.

👉 Sfat:

Puteți adăuga măr verde, varză, mentă, castravete, suc de lămâie și ghimbir împreună cu țelină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.