Ceaiul Tulsi (busuioc sfânt) este utilizat în medicina Ayurvedică de mii de ani cu scopul de a trata numeroase afecțiuni

1088

Ceaiul Tulsi are o gama larga de beneficii pentru sanatate care il fac o bautura populara in intreaga lume. Acestea includ capacitatea de a reduce stresul, de a imbunatati somnul, de a regla glicemia si de a preveni bolile cronice.

De asemenea, ajuta la protejarea sanatatii respiratorii, calmeaza inflamatia, regleaza digestia si creste circulatia.
Ceaiul Tusli este preparat din frunzele de busuioc sfant. Originar din Asia de Sud-Est si purtand denumirea stiintifica Ocimum tenuiflorum, Tulsi este cuvantul sanscrit pentru planta de busuioc sfant. Desi nu este la fel de dulce ca si busuiocul pe care multi il folosesc la gatit, Tulsi are o varietate impresionanta de alte utilizari in medicina traditionala, inclusiv ca ceai. Ingredientul activ, eugenolul, este o componenta care ofera beneficii majore. Acest ceai este considerat extrem de sanatos si a fost o parte importanta a practicii medicinale ayurvedice de mii de ani.

Ceaiul Tusli (de busuioc sfant) are proprietati antiinflamatorii, antioxidante, digestive, stimulante si care amelioreaza stresul, ceea ce il face o bautura foarte eficienta si populara pentru cei interesati de vindecarea naturala.
Sanatate digestiva
Acest ceai ayurvedic are un impact puternic asupra tractului digestiv si poate stimula eliberarea sucurilor gastrice. Ceaiul Tulsi are efecte anti-spasmodice, care pot ajuta pe cei care sufera de constipatie. Detoxifica ficatul si vezica urinara, reduce inflamatia si ajuta flora intestinala sa gaseasca un echilibru sanatos.

Conditii respiratorii

Ceaiul Tulsi este de un foarte mare ajutor atunci cand suferiti de o raceala, tuse sau alta afectiune care afecteaza sistemul respirator. Eugenolul si cineolele gasite in acest ceai sunt antioxidanti puternici care stimuleaza eliminarea mucusului, unde multi agenti patogeni se pot ascunde si dezvolta. In plus, acesti antioxidanti au proprietati antiinflamatoare, antiseptice si antibacteriene, ajutandu-va nu numai sa atenuati simptomele problemelor respiratorii, dar trateaza si cauza de baza.

Controlul diabetului

Ingredientele active din ceaiul Tulsi sunt capabile sa stimuleze pancreasul si sa reduca rezistenta la insulina, reducand in acelasi timp zaharul din sange. Acest lucru este foarte important pentru persoanele cu risc crescut de diabet.
Reduce stresul
Eugenolul, este ingredientul activ din ceaiul Tulsi (busuioc sfant) si este cunoscut ca afecteaza nivelul cortizolului in organism. Prin administrarea si reducerea nivelul hormonilor de stres, acest ceai poate ajuta la prevenirea efectelor secundare ale stresului cronic, cum ar fi stresul oxidativ crescut, activitate metabolica dezechilibrata, boli cronice si sistem imunitar slabit.

Circulatie

O ceasca de ceai de Tulsi are un nivel semnificativ de fier, un mineral esential in organism. Fierul este o componenta cheie a celulelor rosii din sange, care transporta oxigen si substante nutritive in organism. Astfel puteti preveni anemia, accelerati vindecarea si cresteti energia.
Probleme de somn
Exista anumite proprietati sedative pentru ceaiul Tulsi, care sunt importante pentru persoanele care nu pot dormi in mod regulat sau se lupta cu tulburari de somn. Acest ceai este capabil sa va stabilizeze caile metabolice si sa elimine stresul, permitandu-va sa aveti un somn odihnitor.

Lipsa somnului este legat de riscul dezvoltarii bolii Alzheimer. Prin consumul regulat de ceai Tulsi, puteti dormi linistit si puteti preveni aceasta boala teribila.
Prevenirea cancerului
Ceaiul Tulsi are antioxidanti puternici, capabilii sa neutralizeze radicalii liberi si sa previna mutatia, care poate duce adesea la cancer. Proprietatile anti-cancerigene si antioxidante ale eugenolului si ale altor ingrediente active ofera prevenirea mai multor tipuri de cancer.

Proprietati anti-inflamatorii

Daca suferiti de artrita, indigestie, dureri de cap, febra, guta sau orice alta afectiune inflamatorie, ceaiul Tulsi (de busuioc sfant) va poate scuti rapid de disconfort. Bea o ceasca la inceputul si la sfarsitul zilei pentru a trata diferite afectiuni, precum si dureri cronice si tulburari articulare.

Atentie! Ceaiul Tulsi poate subtia sangele, afecteaza hormonii si fertilitatea la barbati, interactioneaza cu alte medicamente si reduce nivelul de zahar din sange la un nivel periculos. Aceste reactii trebuie luate in considerare inainte de a adauga ceaiul Tulsi in regimul dumneavoastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.