Top 5 beneficii ale cojii de mere – de ce nu trebuie să îi îndepărtezi niciodată coaja

471

Cine nu a auzit acea zicală populară „un măr pe zi, ține doctorul departe”? Într-adevăr, un măr este plin de substanțe nutritive.

Acest fruct dulce- acrișor este adorat în întreaga lume pentru valorile sale nutriționale. Coaja merelor oferă multiple beneficii pentru sănătate și îngrijire a pielii. Este un aliment ideal pentru cine dorește să reducă rapid greutatea corporală excesivă.

De fapt, nu toată lumea știe că cei mai mulți nutrienți se află în coaja acestora. Prin urmare, nu aruncați coaja data viitoare când veți mânca acest fruct minunat.

Coaja merelor este depozitul de nutrienți al mărului. O persoană, care cojește mărul înainte de a-l mânca nu reușește să se bucure de valoarea nutritivă reală a fructului. Valoarea nutrițională a cojii de mere

Coaja de mere este o sursă bogată de mai toate tipurile de vitamine. Dintre toate tipurile de vitamine prezente în coaja de măr, cantitatea de vitamina A și C este mai mare. Un studiu realizat la Universitatea din Illinois a concluzionat că jumătate din vitamina C a mărului este prezentă doar în pielea sa.

🍎 Bogate în vitamine
În timp ce vitamina A este excelentă pentru vedere și piele, vitamina C este cel mai bun nutrient pentru întărirea sistemului imunitar. Aceeași vitamină este foarte bună pentru sănătatea pielii.

Pe lângă aceste vitamine, coaja de mere este bogată în vitamina K și folați. O vitamină numită colină prezentă în măr este destul de utilă pentru construirea de noi celule ale corpului.

🍎 Bogate în minerale
Coaja merelor este la fel de bogată și în minerale precum calciu și fosfor. În plus, există o cantitate adecvată de zinc, sodiu și magneziu prezentă în coaja de mere. Cantitatea de fier din măr este satisfăcător de mare și, prin urmare, reprezintă o opțiune alimentară sănătoasă pentru pacienții anemici.

Femeilor însărcinate li se prescrie adesea să mănânce mere datorită abundenței de acid folic și fier. Calciul și fierul sunt, de asemenea, bune pentru sănătatea oaselor și a dinților.

🍎 Bogate în fibre solubile și insolubile
Coaja merelor este o sursă semnificativă de fibre. Fibrele din pielea mărului sunt prezente atât sub formă solubilă, cât și sub formă insolubilă. Aproximativ două treimi din fibrele mărului sunt prezente doar în coajă.

Prezența fibrelor îl face un fruct ideal pentru slăbit. Aceasta vizează țesuturile grase ale corpului pentru a le topi. Consumul regulat al unui măr cu coajă este benefic și pentru mișcarea intestinală. Acest lucru ajută la menținerea unui sistem cardiovascular și digestiv sănătos.

🍎 Bogate în antioxidanți
Cojile merelor sunt cea mai mare sursă de antioxidanți naturali. Dacă sunteți în căutarea unui fruct care conține fotochimice antioxidante, cum ar fi acidul fenolic și flavonoidul, mâncați cu încredere un măr. Antioxidanții acționează ca un protector împotriva impurităților, a radicalilor liberi și a moleculelor distructive. Coaja merelor elimină în mod eficient radicalii liberi care duc adesea la diverse tulburări de sănătate. Consumul unui măr zilnic este, prin urmare, extrem de important pentru a prevenirea bolilor precum infarctul și diabetul.

🍎 Anti-cancerigen
Un studiu recent realizat la Universitatea din Illinois relevă că mărul conține un compus numit triterpenoid care are capacitatea de a lupta cu celulele dăunătoare care creează cancer.

Coaja merelor reduce în mod eficient riscul de cancer la ficat, sân și colon.
Sperăm că ați înțeles beneficiile nutriționale ale cojii de mere și ca nu îl veți mai curăța de coajă. Ne-ar plăcea să citim feedback-ul și opiniile dvs. Așadar, vă rugăm să ne împărtășiți feedback-ul dvs. in secțiunea de comentarii de mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.