Fasolea verde – un deliciu crocant și extrem de sănătos – 7 beneficii majore

229

Fasolea este una dintre cele mai vechi legume cultivate. Fasolea verde este bogată în vitaminele A, C și K, conține o sursă bună de acid folic, calciu și fibre, având capacitatea de a oferi protecție inimii. Recoltarea fasolei verzi este un proces interesant.

👉 Iată cele 7 beneficii majore ale fasolei verzi pentru sănătate:

1. Energie
Fasolea verde conține aproximativ dublul cantității de fier în comparație cu spanacul. Fierul este o componentă a celulelor roșii din sânge, care este esențială pentru transportul oxigenului din plămâni către celulele din tot corpul. Dacă vă confruntați cu anemie, energie slabă sau metabolism scăzut – atunci fasolea verde este mâncarea magică de care aveți nevoie.

2. Excelentă pentru piele, păr și unghii
Această putere nutrițională poate face minuni pentru piele, păr și unghii. Fasolea verde este încărcată cu un tip de siliciu ușor absorbabil, care este important pentru formarea țesuturilor conjunctive sănătoase și pentru întărirea unghiilor și îmbunătățirea sănătății pielii.

3. Sănătatea oaselor
Potrivit cărții „Healing Foods”, fasolea verde este abundentă în vitamina K, care activează osteocalcina, care este principala proteină non-colagenică găsită în oase. Acest compus blochează moleculele de calciu în interiorul osului, întărindu-le din interior.
oaselor

4. Proprietăți antioxidante 
Fasolea verde este încărcată cu antioxidanți, eliminând radicalii liberi dăunători. Radicalii liberi sunt atomi sau grupuri de atomi cu un număr impar (nepereche) de electroni și se pot forma atunci când oxigenul interacționează cu anumite molecule. Aceste molecule se pot lega între ele și pot forma lanțuri care pot afecta componente celulare importante, făcându-le să funcționeze prost și cauzându-le moartea.

În cazuri mai grave, poate declanșa și afecțiuni cardiace și cancere. Pentru a preveni acest lucru, organismul are un sistem de apărare a antioxidanților. Fasolea verde cu o cantitate mare de antioxidanți poate preveni activitatea radicalilor liberi. Cartea „Healing Food” notează: „Nivelurile de antioxidanți luteină, beta-caroten, violaxantină și neoxantină sunt comparabile cu cele din legumele bogate în carotenoizi, cum ar fi morcovii”.

5. Detoxifiere
Fasolea verde cu proprietățile sale diuretice puternice poate servi ca o detoxifiere excelentă și vă poate ajuta să scăpați corpul de toxinele nedorite.

6. Sănătatea inimii                                                                                                    Fasolea verde conține cantități abundente de calciu și flavonoide de protecție a inimii. Flavonoidele sunt antioxidanți polifenolici care se găsesc frecvent în fructe și legume. Cantitățile mari de flavonoide au proprietăți antiinflamatorii imense, care reglează activitatea trombotică în celule și previn formarea cheagurilor de artere.

7. Vedere
Bogată în carotenoizi, fasolea verde ar putea juca un rol eficient în prevenirea degenerescenței maculare (o afecțiune care determină scăderea vederii și a funcției ochilor). Este, de asemenea, bogată în luteină și zeaxantină, care ajută la menținerea vederii.

Consumați-o simplă sau adăugați-o la salate, supe sau tocănițe sau serviți ca garnitură. Este mai bine să le gătiți întregi și să nu le tăiați pentru a-și păstra conținutul nutrițional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.