Lapte de orez – bogat în vitamine și minerale are multe beneficii de oferit (profil nutrițional)

437

Laptele de orez este fabricat din boabe de orez (de obicei orez brun) și neîndulcit artificial.

Dulceața din soiurile de lapte de orez este creată prin procesul enzimatic natural care împarte carbohidrații în zaharuri, în special glucoză similară cu amazake-ul japonez.

Laptele de orez este bine cunoscut de vegetarieni, vegani și de persoanele care au alergii la nuci sau lactoză. Este o alternativă foarte bună pentru a obține substanțe nutritive. Nu conține lactoză.

👉 Beneficiile pentru sănătate ale laptelui de orez

1. Sănătatea pielii
Laptele de orez conține antioxidanți care ajută pielea. În plus, are în compoziție acid para-aminobenzoic, care protejează pielea de daunele cauzate de razele solare, scăzând aspectul petelor și al ridurilor.

2. Sistem imunitar
Laptele de orez conține diverși antioxidanți care ajută la promovarea rezistenței generale a sistemului imunitar, ajutând organismul să reziste inflamației și stresului oxidativ care ar putea duce la boli cronice.

3. Controlul colesterolului
Această varietate de lapte nu are colesterol, ceea ce este util pentru persoanele care se luptă cu probleme cardiovasculare și obezitate. Consumul său ajută la scăderea riscului de atacuri de cord, ateroscleroză și accidente vasculare cerebrale.

4. Densitatea oaselor
Laptele derivat din orez conține o mulțime de minerale precum vitamina D, calciu, magneziu și fier, ajutând la scăderea riscurilor de osteoporoză.

5. Sănătate digestivă
Laptele de orez nu conține lactoză și ușurează sistemul digestiv. Îmbunătățește mediul bacterian al intestinului, prevenind indigestia și infecția.

6. Arsuri solare
Laptele de orez este benefic pentru menținerea sănătății pielii. Cei care suferă de arsuri solare ar trebui să aplice pe piele lapte de orez. Ar trebui să fie amestecat cu făină de năut sau turmeric pentru a reda tonul pielii.

7. Pierderea în greutate
Oamenii care încearcă să slăbească se pot bucura de laptele de orez. Acesta este sărac în calorii. Laptele de orez oferă nutriția necesară, care ajută la scăderea centimetrilor în plus.

8. Îmbătrânire
Laptele de orez are un conținut bogat de inozitol care favorizează creșterea celulelor sănătoase și încetinește procesul de îmbătrânire prin promovarea circulației sângelui. Face pielea să arate mai strălucitoare, tonifiată cu o elasticitate mai mare.

9. Energizant
Laptele de orez este energizant. Când ești bolnav sau nu mai ai poftă de mâncare, consumă două căni pe zi pentru a obține cantități bune de nutrienți și pentru a preveni deshidratarea, recuperând-ți sănătatea. Este recomandat bătrânilor și copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.