Ingrediente: 250 ml frisca lichida; 1 pachet foi cremsnit (cremes).
Pentru crema: 1 plic zahar vanilat; 10 linguri zahar; 4 oua; 500 ml lapte; 4 linguri faina.
Pentru servit: 150 g zahar pudra.
Mod de preparare:
1. Faina cu 100 ml lapte se amesteca si se lasa deoparte. Restul laptelui impreuna cu ouale, zaharul si zaharul vanilinat se pun pe foc, amestecand continuu.
2. Cand fierbe, se pune compozitia de faina cu lapte si se continua fierberea amestecand continuu. Este gata cand se obtine o crema groasa.
Se lasa sa se raceasca si apoi se mixeaza pentru a obtine o crema foarte fina.
3. In tava de aragaz se asaza o prima foaie, se toarna crema care se intinde cu o spatula sau cu un cutit cu lama groasa, apoi se toarna frisca bine batuta, se niveleaza, se acopera cu o alta foaie si se da la rece de pe o zi pe alta.
4. Se taie cu un cutit foarte bine ascutit si se serveste presarata cu zahar pudra din abundenta.