Alunițe, negi, papiloame sau pete maronii? Iată câteva remedii naturale care vă pot ajuta să le eliminați!

5467

Noi, la un moment dat în viață, putem suferi de anumite probleme ale pielii, cum ar fi: alunițe, negi, papiloame, pete maronii. Dezechilibrele hormonale sau modificările stilului de viață sunt principalele cauze ale acestor probleme.

Cum să scapi de alunițe?
Alunițele reprezintă un tip comun de pete sau excrescențe de mici dimensiuni localizate la nivelul pielii. Constau în aglomerări de melanocite, adică celulele care produc melanina, pigmentul care dă culoarea pielii.

Pot fi congenitale sau dobândite și se pot forma pe orice parte a corpului, inclusiv pe scalp, tălpile picioarelor și palmele mâinilor.

Remedii naturale care vă pot ajuta să eliminați alunițele:
1. Usturoiul
Înainte de a aplica usturoiul pe piele, este foarte important să protejați zona din jurul alunițelor cu bandă adezivă.

Aplicați usturoiul stors pe aluniță, fixați-l cu un bandaj și lăsați-l să acționeze timp de 4 ore. Pentru a obține cele mai bune rezultate, ar trebui să repetați această procedură în fiecare zi.

2. Uleiul de ricin și bicarbonatul de sodiu
Amestecați ingredientele pentru a face o pastă, aplicați amestecul pe aluniță, fixați-l cu un bandaj și lăsați-l să acționeze peste noapte.

A doua zi dimineață trebuie să îndepărtați bandajul și să clătiți bine cu apă. Această procedură trebuie repetată în fiecare seară, până când vedeți rezultate pozitive.

3. Oțetul de mere
Înmuiați o fașă din bumbac în oțet de mere și aplicați-o pe aluniță. Asigurați-o cu un bandaj și lăsați să acționeze timp de 8 ore. Repetați această procedură în mod regulat.

Cum să scapi de negi?
Negii apar ca membrane mucoase sau mici nereguli la nivelul pielii. Există multe modalități de a trata negii, inclusiv înghețarea, acidul salicilic și banda adezivă.

Remedii naturale care vă pot ajuta să eliminați negii:
1. Bananele
Trebuie să frecați coji de banane pe veruc în fiecare noapte, înainte de culcare, timp de 2 săptămâni.

2. Mierea
Aplicați miere pe neg, asigurați-o cu un bandaj și lăsați-o peste noapte. Această procedură va ajuta la îndepărtarea rapidă a verucilor și prevenirea reapariției acestora.

3. Usturoiul
Puteți elimina negii cu suc de usturoi într-o perioadă foarte scurtă de timp. Frecați suc de usturoi pe negi în fiecare seară, înainte de culcare, sau puteți aplica suc de usturoi pe negi de două ori pe zi.

Cum să scapi de papiloame?
Papiloamele sunt excrescente ale pielii care apar de obicei la nivelul gâtului, axilelor, pleoapelor și pieptului superior. Le puteți îndepărta congelându-le.

Remedii naturale care vă pot ajuta să eliminați papiloamele:
1. Oțetul de mere
Înmuiați o fașă din bumbac în oțet de mere și aplicați-o pe papilom. În doar câteva zile acesta va dispărea.

2. Bicarbonatul de sodiu și uleiul de ricin
Combinați bicarbonatul de sodiu și uleiul de ricin pentru a face o pastă netedă. Aplicați amestecul direct pe papilom și acoperiți cu un bandaj. Pentru cele mai bune rezultate, repetați procedura de 2-3 ori pe zi. Puteți păstra pasta în frigider, timp de până la 2 zile.

Cum să scapi de petele maronii (petele de vârstă)?
Petele maronii apar de obicei pe mâini, antebrațe și față.Principalele cauze ale apariției acestora sunt îmbătrânirea și expunerea la soare.

Remedii naturale care vă pot ajuta să eliminați petele maronii:
1. Lămâia
Trebuie să înmuiați o fașă din bumbac cu suc de lămâie și să o aplicați pe pete. Vor dispărea în curând.

2. Aloe vera
Aplicați gel de aloe vera pe petele maronii și lăsați-l să acționeze o jumătate de oră. Asigurați-vă că utilizați gel proaspăt din frunzele plantei.

3. Ceapa
Aplicați suc de ceapă pe petele maronii, folosind o fașă din bumbac. Lăsați să acționeze 10-15 minute. Ar trebui să repetați această procedură în fiecare zi, până când vedeți o îmbunătățire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.