Ceai de leuştean pentru slăbit – Topeşte grăsimile, elimină toxinele şi excesul de apă din corp

38125

Studi farmacologice realizate în Italia, Statele Unite, Turcia şi Spania au arătat că leuşteanul (Levisticum officinale) este mai degrabă plantă medicinală, decât zarzavat.

Cel mai adesea, leuşteanul este folosit ca ”terapie de irigare” pentru dureri şi inflamaţii ale tractului urinar, pentru prevenirea formării pietrelor la rinichi şi pentru creşterea fluxului de urină în caz de infecţii urinare şi retenţie de apă în organism.

Principiile active pe care acesta le conţine au o puternică acţiune terapeutică asupra aparatului respirator, a aparatului reno-urinar, asupra sistemului endocrin şi a celui imunitar.

Ceaiul de leuştean, bun adjuvant în curele de slăbire

Consumat zilnic şi asociat cu un stil de viaţă sănătos, o alimentaţie fără grăsimi şi zaharuri în exces, ceaiul de leuştean este un elixir împotriva kilogramelor în plus.

Substanţele din leuştean cresc cantitatea de lichid eliminată prin urinare, acţionând ca un diuretic puternic. Planta aromată conţine uleiuri volatile, acid angelic, răşini şi extracte amărui, care acţionează ca tonic şi diuretic în organismul uman.

Cum se prepară ceaiul de leuştean

Varianta 1: Decoct de leuştean În 300 ml. apă se adaugă 2 linguriţe de leuştean uscat. Se fierbe totul la foc mic, timp de 20 de minute, după care se îndepărtează de pe foc şi se filtrează. Se bea călduţ, în fiecare seară, 21 de zile pe lună.

Varianta 2: Infuzie combinată de leuştean Într-o cană pe jumătate plină cu apă se adaugă 2 linguriţe de frunze de leuştean, uscate şi mărunţite. Se lasă la înmuiat timp de 12 ore, după care se filtrează. Maceratul se pune deoparte, iar planta rămasă se fierbe cu o altă cană pe jumătate plină cu apă, timp de aproximativ 20 de minute, după care se filtrează, iar la final se combină cele două extracte.

♣ Se consumă de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de fiecare masă. Se pot pierde până la 8 kilograme în 2 luni. La fiecare 2 săptămâni de cură, se face o pauză de 1 săptămână.

Contraindicaţii: Ceaiul de leuştean este contraindicat în sarcină, alăptare. Se recomandă sfatul specialistului în cazul persoanelor care reţin apă în organism din cauza bolilor cardiace sau afecţiunilor renale – foarte rar, s-a observat un efect iritativ al leuşteanului, administrat în cantităţi mari şi pe perioade lungi de timp, în infecţiile renale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.