Ceaiul de păpădie curăță pielea, îndepărtează petele, pistruii, acneea, vindecă multe boli ale pielii

5034

Când este consumat ca ceai, curăță sângele și stimulează funcțiile de detoxifiere ale ficatului. Drept urmare, pielea se curăță și începe să se vindece.

Datorită efectului său detoxifiant, ceaiul de păpădie poate ajuta la tratarea multor boli.

Poate fi utilizat pentru tratarea afecțiunilor pielii atât mai ușoare, cât și mai grave. Ceaiul poate fi de asemenea aplicat extern, spălat sau înfășurat pe suprafețele afectate, ajutând astfel la tratarea multor probleme ale pielii, cum ar fi:

• Acnee;

• Pistrui;

• Pete roșii pe față (cuperoză);

• Iritatie de piele;

• Eczemă;

• Varice;

• Pecingine;

• Pete pe fata;

Pentru a trata cuperoza (sau rozaceea), ceaiul de păpădie poate fi aplicat local pe suprafața pielii afectate sau beat. Couperosis este formarea de pete roșii pe piele, în special pe pielea feței, cauzată de dilatarea vaselor de sânge.

Pentru prepararea ceaiului, folosiți 4-10 g de frunze de păpădie uscate în 150 ml de apă. Se lasă să stea 10 minute și apoi se filtrează. Bea această poțiune de trei ori pe zi cu o ceașcă. Dar poate fi folosit și pentru a spăla cu ea suprafețele afectate ale pielii.Există și alte modalități de a prepara ceai din această plantă: Aduceți la fierbere 250 ml de apă cu 1-2 lingurițe de pulbere de rădăcină de păpădie uscată (îl puteți prepara și într-o râșniță electrică de cafea, de exemplu). Se fierbe 5-10 minute, apoi se filtrează. Consumați 1-2 căni din el zilnic. Cu acest decoct ne putem spăla și ochii și părul.

Aduceți 1 cană (250 ml) de apă la fierbere cu 3-5 g de plante uscate. Se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se strecoară decoctul de două ori și se adaugă o jumătate de linguriță de sare. Spălați zona afectată a pielii cu un tampon de bumbac. Folosind și 3-5 g de păpădie și 250 ml de apă, puteți face un ceai care se fierbe timp de 5-10 minute, din care beți 3 căni pe zi.

De asemenea, putem extrage sucul proaspăt din rădăcina de păpădie și ne putem spăla pielea cu el. Apoi curăță pielea cu puțin ceai de păpădie. Ceaiul poate fi folosit chiar și într-o cadă (șezând sau în picioare).

Frunzele păpădiei sunt tăiate pe o tăietură și folosite pentru a acoperi suprafețele afectate ale pielii.

De asemenea, puteți face o compresă cu sucul extras din rădăcina florii. Rădăcinile sunt tocate și apoi aburite cu puțină smântână. Aplicați această compresă pe zonele inflamate și lăsați-o să acționeze câteva ore. Această metodă poate fi utilizată zilnic până când durerea dispare complet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.