Ceaiuri naturale pentru curăţarea colonului

9278

Este foarte important să ştim că o curăţare a colonului este mai mult decât benefică pentru organism şi pentru sănătatea noastră.

Această procedură de curăţare ne oferă şi o detoxifiere a întregului organism, ne reglează tranzitul intestinal şi ne redă buna funcţionare a metabolismului.

Pentru asta sunt câteva ceaiuri naturale care ne ajută să ne curăţăm colonul fără reacţii adverse.

Ceaiul de cruşin

Este cel mai bun pentru această curăţare fiind un foarte bun laxativ natural. Facem un ceai din 2 linguriţe de coajă mărunţită peste care turnăm o cană de apă clocotită şi o lăsăm la infuzat 30 de minute , după care o fierbem din nou 20 de minute , completându-se cu apă fiartă până la cantitatea pe care am pierdut-o prin fierbere . Vom consuma o singură cană seara înainte de culcare.

Ceaiul de cicoare

Este şi el un bun detoxifiant al colonului dar şi al ficatului şi a splinei. Se prepară un ceai din 2 linguriţe de rădăcină tocată peste care turnăm o cană de apă clocotită, o lăsăm la infuzat 5 minute. Este indicat să o consumăm dimineaţa pe stomacul gol.

Ceaiul de porumbar

Se va prepara o infuzie din 1-2 linguriţe de flori de porumbar la o cană de apă, vom consuma 2-3 căni zilnic.

Ceaiul de frasin

Infuzia se prepară din 2 linguri de frunze peste care turnăm o cană cu apă clocotită, se consumă 2 -3 căni pe zi, însă întotdeauna proaspăt preparat.

Nu este recomandat să consumăm aceste ceaiuri pe perioade lungi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.