Cele mai eficiente 12 remedii pentru arsurile la stomac care funcționează cu adevărat!

425

Ne-am confruntat cu toții, la un moment dat, cu această problemă neplăcută, care are drept cauze fie alimentația nesănătoasă, fie alimentele prea condimentate, fie stresul, fie administrarea de medicamente pe stomacul gol.

Deși nu sunt grave, arsurile stomacale sunt foarte neplăcute și ne împiedică să funcționăm în parametri optimi.

Din fericire, există câteva remedii care nu dau greș și care te scapă de senzația de arsură rapid. Iată, așadar, care sunt cele mai eficiente remedii pentru arsurile la stomac:

1. Apa
Un pahar de apa curata si calda va reduce in mod natural aciditatea si senzatia de arsura. Lichidul ajuta la diluarea acidului si permite stomacului sa functioneze corect.

2. Bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este un antiacid care acționează rapid, eliminând senzația de arsură în doar câteva minute. Nu trebuie decât să dizolvi o linguriță de bicarbonat într-un pahar cu apă. Pentru a-i îmbunătăți gustul, poți adăuga câteva picături de zeamă de lămâie.

3. Sucul de cartofi
Sucul de cartofi calmeaza durerile, reduce productia de acid in stomac si ajuta la vindecarea membranei mucoase a tractului gastro-intestinal. Curata trei cartofi, dai prin razatoare si apoi stoarcei. Lasa zeama sa fiarba 2-3 minute, dar nu mai mult, pentru ca oxidarea sa nu inceapa.

4. Ghimbirul
Ghimbirul ajută la calmarea arsurilor gastrice în două moduri: în primul rând, acesta absoarbe acidul gastric din stomac, apoi calmează nervii de la nivelul stomacului, care intervin în arsurile stomacale.

Îl poți consuma în mâncare, sub formă de suc sau infuzie, având un efect analgezic. Pentru a pregati infuzia, o lingurita de ghimbir ras se dizolva intr-o ceasca de apa fierbinte si se lasa la infuzat timp de 10 minute. Luati 50 ml, de trei ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de mese.

5. Menta
Menta intervine nu doar în eliminarea senzației de arsură la stomac grație proprietăților ei calmante, dar este benefică întregului sistem digestiv. Peste o lingură de frunze de mentă zdrobite, adaugă o cană de apă rece și lasă 30 de minute. Pentru un efect maxim, consuma această bautura de 3 ori pe zi.

6. Aloe vera
Aloe vera este o plantă înzestrată cu o mulțime de virtuți curative. Sucul de aloe vera actioneaza ca un tonic pentru stomac, ideal pentru reglarea aciditatii si imbunatatirea digestiei alimentelor, reduce inflamația și calmează tractul gastro-intestinal. Pentru a scăpa de arsurile stomacale, bea o ceașcă de suc de aloe cu 20 de minute înainte de mesele principale. Acest suc nu trebuie consumat în cantități mari pentru că poate provoca dureri abdominale și diaree.

7. Oțetul de mere
Oțetul de mere ușurează simptomele refluxului acid care se află la originea arsurilor stomacale. Adaugă o lingură de oțet de mere într-un pahar cu apă și bea înainte de fiecare masă.

8. Turmericul
Turmericul, condimentul-medicament, este un antioxidant foarte bun care luptă eficient împotriva arsurilor stomacale. Îl poți consuma sub formă de pulbere, în mâncare sau sub formă de ceai. Ceaiul se obține prin fierberea unei lingurițe de turmeric în 3-4 căni de apă, timp de 10 minute. Îi poți îmbunătăți gustul adăugând miere și zeamă de lămâie.

9. Scortisoara
Infuzia de scortisoara faciliteaza digestia si combate inflamatia, aciditatea si gazele. Pentru a pregati infuzia, veti avea nevoie de 1 lingurita de scortisoara (3 g) si 1 pahar de apa fierbinte (250 ml). Lasati 10 minute. Pentru a spori efectul acestei bauturi linistitoare, adaugati putina miere.

10. Migdalele
Pentru a scăpa de senzația de arsuri stomacale, mănâncă 4-5 migdale, dar ai grijă să le mesteci foarte bine. Doar astfel uleiul conținut de migdale se răspândește în organism și împiedică producerea acidului în stomac.

11. Banane
Acest fruct are un pH de 5,6, facand din banane un remediu bun pentru simptomele acidului gastric. Mananca o bucata mica de banana cand incepi sa simti arsuri la stomac.

12. Ananas
Acest fruct tropical este cunoscut pentru proprietatile sale diuretice, dar contine si enzime digestive (cum ar fi bromelina) care combate inflamatia si aciditatea stomacului. Cel mai bine este sa mananci ananas crud (mai degraba decat conservat) sau sa-l adaugi la o varietate de sucuri si piureuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.