Cum puteți să scăpați de furnici și afide – soluție eficientă pentru bănuți!

9467

Există mai multe modalități de a scăpa de furnicile care răspândesc afidele pe copaci și arbuști. Unele sunt mai puțin eficiente, altele mai eficiente, unele sunt ieftine, altele scumpe. În acest articol, vă vom prezenta o metodă populară, testată și ieftină, care vă va ajuta să scăpați de toate insectele din grădina dvs.

Este vorba despre coaja de banană, care va momi insectele și despre acidul boric, care va fi o adevărată otravă pentru dăunători.

Acesta poate fi găsit în farmacii. Pentru ca metoda să funcționeze, trebuie să pregătiți coaja în modul corespunzător – să o înmuiați într-o soluție și să plasați „capcanele cu momeală” în grădină, astfel încât furnicile să găsească singure otrava, să o mănânce și să o tragă până la furnicar.

Veți avea nevoie de câteva coji de banane, de preferință foarte coapte.

Tăiați-le în bucăți de mărime medie și înmuiați-le într-o soluție de acid boric timp de o zi.

Soluția se prepară simplu: se amestecă un litru de apă caldă cu un plic de acid boric – un plic conține 10 grame de substanță.

Înmuiați cojile de banane în acest lichid, până când vor fi complet saturate, și puneți-le lângă mușuroaie și de-a lungul traseelor de furnici.

De asemenea, le puteți pune lângă pomii fructiferi pe care s-au așezat afidele.

Efectul nu va fi instantaneu, dar în 1-2 săptămâni absolut toate furnicile vor dispărea din grădina dvs.

O parte dintre ele vor muri, inclusiv regina, care va fi hrănită de proprii supuși cu otravă, iar restul se vor împrăștia în căutarea unei vieți mai bune pe parcelele învecinate.

Iar resturile de coajă și de acid boric de pe sol pot servi ca îngrășământ în viitor.

Spor la grădinărit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.