Dr. Mihaela Bilic:”Este cel mai dietetic preparat, puteți mânca pe săturate. Face minuni pentru osteoporoză și…”

7184

Medicul a luat la analizat pe Instagram unul dintre cele mai populare preparate și a vorbit despre produsul hipocaloric al Sărbătorilor, cel mai dietetic preparat făcut din porc… sau din curcan.

Ei bine, din cauza acestuia, nu trebuie să ne facem griji absolut deloc. Dacă până acum ai evitat piftia de teama îngrășării, Mihaela Bilic are vești bune.

Medicul nutritionist spulbera toate miturile despre piftie și spune că poate deveni preparatul ideal pentru osteoporoza si probleme articulare.

Iată ce ne spune Mihaela Bilic, pe Instagram:
„Dacă deunăzi am povestit despre “bomba calorică” din salata de boeuf, astăzi suntem în cealaltă extremă: piftia este produsul hipocaloric al Sărbătorilor, cel mai dietetic preparat făcut din porc… sau din curcan.

Ce e piftia? O carne fiartă cu usturoi, un fel de rasol consumat cu tot cu zeamă/supă.

Doar că la piftie nu folosim bucăți nobile de carne, ci părțile de categoria a 2-a: picioare, urechi de porc sau tacâmuri de curcan. Important este sa aibă zgârciuri, oase și șorici, adică multă gelatină și puțină carne.

Nici grăsime nu prea avem în piftie, iar puțina care există se ridică la suprafată (ca la ciorbă) și poate fi îndepărtată după ce se încheagă/întărește.

Prin urmare, piftia are sub 3% grăsime, aproape 5% proteine și mult colagen, totul cu numai 30cal/100g. Dacă nici ăsta nu e preparat dietetic, ce să zic!?!

Pe lângă toate astea, este ușor de digerat, iar zeama întărită sub formă de gelatină, bogată în colagen și calciu, transformă preparatul într-un ajutor de nădejde pentru cei care suferă de osteoporoză sau dureri articulare.

Suplimentar se potrivește și în dietele proteice, pentru că nu conține glucide, iar faptul că e fiert îl face usor de digerat.

Zeama întărită sub formă de gelatină e bogată în colagen și concentrată în calciu cu bioeficiență maximă, deci piftia poate deveni preparatul ideal pentru osteoporoză și probleme articulare.

Cât despre siluetă nicio grijă, chiar dacă o mâncați cu o felie de pâine, tot “de slăbit” se cheamă că este”, a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.