Guta – ce să mănânci și ce nu pentru scăderea acidului uric

989

Deoarece guta este cauzată de acumularea excesivă de acid uric, o dietă adecvată cu conținut scăzut de acid uric vă va oferi o ușurare permanentă.

Ce este Guta?
Guta este o tulburare inflamatorie dureroasă a articulațiilor declanșată din cauza unei tulburări metabolice. Este cauzată de supra-acumularea cristalelor de acid uric sau acid uric monosodic în lichidul sinovial.

Lichidul sinovial este un fluid găsit între toate articulațiile care acționează ca un lubrifiant. Acidul uric este produsul rezidual al substanțelor chimice numite purine.

Supra-acumularea acidului uric are loc atunci când rinichii nu reușesc să elimine aceste deșeuri în mod eficient.

Cum ajută dieta cu conținut scăzut de acid uric?
Acidul uric este produsul rezidual al purinelor care se găsesc în multe alimente, cum ar fi fructele de mare, păsările de curte, carne, bere, etc. Este mai bine să consumați alimente cu conținut scăzut de purine sau să limitați consumul de alimente bogate în purine.

Acest lucru vă va oferi corpului suficient timp pentru a elimina acidul uric din sistem și pentru a reduce nivelurile de acid uric din sânge și lichidul sinovial. Acest lucru, la rândul său, va provoca o frecare mai mică între oase și va atenua inflamația și umflarea.

Lista alimentelor pentru guta

Mâncare benefică
– Legume: spanac, sparanghel, conopidă, broccoli, morcov, sfeclă roșie, mazăre verde, cartofi și legume cu frunze verzi
– Fructe: cireșe, căpșuni, afine, lămâie, lime, grapefruit, portocale, ananas, pere și clementină
– Proteine: proteine din tot felul de legume, cum ar fi fasolea și alte leguminoase
– Glucide: paste, făină albă și pâine
– Boabe: Orez, cuscus și quinoa
– Băuturi: Apă, suc proaspăt de lămâie, suc proaspăt de cireșe, ceai și cafea
– Altele: nuci, pătrunjel, semințe de in și oțet de mere

 Alimente de evitat
– Proteine animale: sardine, macrou, hamsii, ton, păstrăv, hering, cod, carne de vită, slănină, porc, șuncă, vițel, ficat, scoici, rață, curcan, tofu, homar, crab, calmar, crustacee, stridie și creveți
– Carbohidrați: zahăr natural și artificial
– Băuturi: Alcool și sucuri de fructe ambalate
– Grăsimi și uleiuri: Grăsime animală, maioneză și unt
– Altele: Sirop de porumb bogat în fructoză și bulion de pui / pește / carne

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.