Moringa este un arbore care creste in zonele tropicale. Frunzele sale sunt folosite in medicina alternativa de secole, fiind foarte bogate in antioxidanti, vitamine si minerale.
Protejeaza pielea si hraneste parul
Moringa are proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale, protejand pielea impotriva infectiilor. Hidrateaza si detoxifica eficient pielea, neutralizand in acelasi timp efectele toxinelor daunatoare produse de poluare, transpiratie si anumite produse chimice.
In plus, continutul ridicat de proteine al plantei protejeaza celulele dermice impotriva daunelor cauzate de mercur, din acest motiv este utilizat in mai multe produse de ingrijire a pielii.
De asemenea, moringa va intareste parul si il protejeaza impotriva razelor UV si de poluantii nocivi. Stimuleaza cresterea parului si ajuta la prevenirea caderii.
Antioxidanti si efecte antiinflamatorii
Moringa acorda rezultate similare medicamentelor antiinflamatorii, cu exceptia efectelor secundare dobandite din consumul constant de medicamente. Are un nivel semnificativ de antioxidanti, aminoacizi esentiali, carotenoizi si compusi anti-bacterieni, care functioneaza in mod similar cu cele mai multe medicamente antiinflamatoare.
Frunzele de moringa au proprietati anti-imbatranire datorita cantitatii sale semnificative de vitamina C, beta-caroten, polifenoli, quercetin si acid clorogenic. Toate aceste componente nu numai ca reduc inflamatia, ci si combate stresul oxidativ si incetineste progresia tulburarilor legate de varsta.
Promoveaza sanatatea inimii
Nivelurile ridicate de colesterol din organism cresc riscul de a suferi de numeroase boli cardiace. Depozitele grase creeaza blocaje in interiorul arterelor si creste riscul de atacuri de inima.
Moringa regleaza eficient tensiunea arteriala si nivelul de colesterol din organism; prin urmare, reduce impactul hipertensiunii arteriale si previne aparitia altor afectiuni ale inimii.
Stabilizeaza dispozitia si imbunatateste functia neurotransmitatorilor
Moringa este o excelenta sursa de proteine, benefice in mentinerea functiei neurotransmitatoare adecvate. De asemenea, sporeste productia de serotonina, un hormon care promoveaza buna dispozitie.
De asemenea, moringa promoveaza sanatatea tiroidei, care ajuta la mentinerea unor niveluri ridicate de energie si combate oboseala si insomnia.
Tratamentul tulburarilor de stomac
Moringa poate trata in mod eficient diferite tulburari ale tractului digestiv, cum ar fi ulcere, gastrita si constipatie. Este o alternativa excelenta pe baza de plante, fara prescriptie medicala.
Moringa are calitati antibiotice si antibacteriene, care ajuta la inhibarea cresterii agentilor patogeni. Continutul notabil de vitamine B ajuta la digestia corecta si ajuta la transformarea alimentelor in energie.
Protejeaza ficatul
Moringa este benefica pentru ficat. Combate leziunile hepatice cauzate de anumite medicamente, dar si accelereaza procesul de vindecare.
Moringa ajuta la restabilirea nivelurilor normale de glutation in organism si previne peroxidarea hepatica a lipidelor, datorita compozitiei sale fitochimice de catechina, epicatechina si vitamina C.
Trateaza anemia
Moringa este foarte benefica in tratarea anemiei, deoarece faciliteaza absorbtia fierului si creste numarul de celule rosii din sange. De asemenea, previne formarea anormala a celulelor rosii din sange, datorita zincului, flavonoidelor si acizilor fenolici.
Alte beneficii:
• Imbunatateste vederea;
• Sporeste imunitatea;
• Stabilizeaza nivelurile de zahar din sange;
• Impiedica formarea pietelor uterului, vezicii urinare si a rinichilor;
• Anti-cancerigen;
• Serveste ca agent antibacterian;
• Trateaza astmul;
• Ajuta la echilibrarea hormonilor si incetineste procesul de imbatranire.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.