Papaya – “fructul îngerilor” care are grijă de multe aspecte ale sănătății noastre

359

Papaya este un fruct originar din regiunile tropicale ale lumii. Fructele sunt renumite datorită culorii lor vibrante, a texturii moi și a gustului dulce. Papaya este utilizat într-o varietate de feluri de mâncare culinare, cum ar fi salate, piureuri și shake-uri.

Există multe beneficii ale consumului de papaya. Papaya este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina A, vitamina B, vitamina E și vitamina K.

👉 100 de grame de papaya conțin:
– 32 de calorii
– 0,6 g de proteine
– 0,1 g de grăsimi
– 7,2 g de carbohidrați
– 2,6 g de fibre
Fructul este bogat în antioxidanți, care pot ajuta la reducerea inflamației, la combaterea unei serii de boli și la menținerea pielii sănătoase și frumoase.

1. Scade colesterolul
Papaya este bogat în fibre, antioxidanți și vitamina C, care ajută la prevenirea creșterii colesterolului în artere. Prea mult colesterol duce la mai multe boli coronariene, inclusiv atac de cord, accident vascular cerebral și hipertensiune.

2. Îmbunătățește imunitatea
Papaya conține mai mult de 200% din doza zilnică de vitamina C. Este benefic pentru tratarea mai multor boli, inclusiv scorbut. Vitamina C este esențială în crearea colagenului, care la rândul său ajută la conectarea țesuturilor corporale. Deficitul de vitamina C duce la mai multe simptome, precum anemie, slăbiciune, probleme ale pielii și boli ale gingiilor. Prin urmare, este bine să consumați papaya în mod regulat pentru a ține la distanță astfel de probleme de sănătate.

3. Ajută la scăderea în greutate
Papaya ajută la scăderea în greutate, deoarece are un conținut scăzut de calorii și o sursă bună de fibre, împreună cu un IG scăzut. Conținutul de fibre care este prezent în papaya vă face să vă simțiți plin pentru o lungă perioadă de timp, reducând astfel pofta de mâncare.

4. Ajută persoanele cu diabet
Unul dintre cele mai mari simptome ale diabetului este pofta de alimente dulci. Papaya este extrem de util pentru persoanele care suferă de diabet, deoarece fructul are un conținut scăzut de GI și este bogat în fibre, prevenind astfel creșterea zahărului din sânge la diabetici.

5. Protejează împotriva artritei
Persoanele care suferă de artrită se confruntă cu multă durere pe măsură ce structura lor osoasă devine din ce în ce mai slabă. Persoanele care riscă să dezvolte artrită în viitor pot beneficia de papaya, deoarece împiedică inflamarea oaselor. În acest fel, diferite forme de artrită sunt ținute la distanță.

6. Ajută digestia
Consumul de papaya în fiecare zi vă aduce beneficii, ajutându-vă ficatul să digere fast-food-urile și grăsimile saturate, menținându-vă corpul sănătos. Papaya are o enzimă digestivă numită papaină împreună cu fibre, care vă ajută corpul să descompună alimentele.

7. Îmbunătățește vederea
Fructul este bogat în vitamina A, ceea ce vă ajută foarte mult vederea. Vederea este slăbită foarte mult odată cu vârsta, din cauza degenerescenței maculare. Consumul de papaya ajută la prevenirea acestui lucru.

8. Previne ridurile și semnele îmbătrânirii
Papaya te avantajează făcându-te să pari mai tânăr. Fructul fiind o sursă excelentă de vitamina C, ajută la construirea colagenului în corp, rezultând legarea țesuturilor între ele. Consumul unui castron de papaya în fiecare zi vă poate asigura că arătați cu cel puțin cinci ani mai tânăr decât vârsta reală.

9. Reduce stresul
Papaya este recomandat mai ales dacă aveți un loc de muncă stresant. Ajută la reglarea fluxului de hormoni ai stresului cu ajutorul vitaminei C.

10. Previne cancerul
Studiile au arătat că acumularea de celule canceroase poate fi prevenită printr-o doză zilnică de antioxidanți, flavonoizi și fitonutrienți. Cazurile de cancer de colon și de prostată sunt reduse semnificativ prin consumul zilnic de papaya. Cu toate acestea, aceste studii sunt încă la început.

11. Ușurează durerile menstruale
Femeile care suferă de crampe severe ar trebui să mănânce în mod regulat papaya. Unul dintre principalele beneficii pentru femei, este acela că fructul ajută fluxul de sânge menstrual. Papaya conține o enzimă numită papaină, care ajută la trecerea lină a sângelui din uter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.