Rugăciune pentru ajutor către Cuvioasa Parascheva! Sfânta vindecă atât durerile sufletești, cât și pe cele trupești.

22

Sfânta Cuvioasă Parascheva este prăznuită de către Biserica Ortodoxă în fiecare an pe 14 octombrie.

Dacă te rogi cu tărie, Sfânta Cuvioasă Parascheva face minuni. Sfânta Parascheva vindecă atât durerile sufletești, cât și pe cele trupești.

Credincioșii îi cer Sfintei să mijlocească pentru ei. Astfel, păcatele vor fi iertate, iar greutățile vor fi percepute ca pe niște lecții de viață, nu ca pe niște pedepse.

Rugăciune pentru ajutor către Sfânta Cuvioasă Parascheva:

„Sfântă Cuvioasă Parascheva, în genunchi vin la tine, ca în genunchi să te rogi Părintelui Ceresc pentru iertarea păcatelor mele, săvârșite cu fapta sau cu gândul, cu știința sau cu neștiința mea, căci vin cu sufletul întinat și te rog: Ajută-mă!

Purtătoare de chinuri, Sfântă Parascheva, roagă-te Părintelui Ceresc ca pe mine, cel împovărat cu toate păcatele și neînfrânat, să mă ridice spre cuvântarea măririi Sale și să mă îndrepteze ca întotdeauna să am sus inima, să gândesc la cele cerești, iar nu la cele pământești.

Roagă-te la Hristos, Fiul lui Dumnezeu, că a auzit ruga ta cea cucernică, pentru ca și pe mine leneșul, cel ce mă trândăvesc spre rugăciune și spre împlinirea poruncilor lui Dumnezeu, să mă îndrepteze și să-mi dea cuget, ca să doresc a mă ruga Lui neîncetat.

Cheamă și pe Duhul Sfânt, izvorul Care te-a întărit pe tine, fecioară curată, la lupta cea bună, ca să-mi zidească mie inima curată și duh drept să înnoiască întru cele dinlăuntru ale mele și mai vârtos să mă cheme și să-mi dea osârdie ca să mă nevoiesc în viață curată și să mă întărească în lucrarea faptelor bune.

Cred că toate acestea mi le poți mijloci mie, o, Sfântă Parascheva, la tronul Sfintei Treimi și de vei vrea, tu ai puterea de a-mi ajuta mie, ca una ce ai preamărit pe Dumnezeu cu faptele tale.”

Amin!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.