Să nu ignorăm rugăciunea de dimineață! Prin ea Îi cerem lui Dumnezeu să ne apere de ispite, de mânie, de accidente în timpul ZILEI

17432

Viața noastră pământească este foarte nesigură și ne primejduim la tot pasul. Fără ajutorul lui Dumnezeu n-am putea face nimic.

Noi însă rareori conștientizăm că viața noastră este păzită și orânduită de mâna cea iubitoare a lui Dumnezeu.
Dacă am ști lucru acesta, ne-am dat seama cât de importantă este rugăciunea pentru noi și pentru cei din jurul nostru. Plecăm dimineața de acasă fără să știm dacă o să ne mai întoarcem.

Astăzi mai mult ca oricând s-au înmulțit accidentele și primejdiile, încât nimeni nu mai poate fi sigur pentru viața lui.
Omul de azi are un program foarte încărcat. Se scoală de dimineață, mănâncă ceva pe fugă și apoi se grăbește la serviciu. Nu își găsește timpul și starea de spirit necesară ca să se roage.

Prin rugăciune atragem ocrotirea îngerului păzitor și el ne luminează mintea și ne îndrumă spre tot lucrul bun, ferindu-ne de ispite. În rugăciunea de dimineață Îi cerem lui Dumnezeu „să ne apere în ziua aceea de ispite, de mânie, de accidente, pentru că astăzi ești, și mâine poți fi mort”.
Părintele Gheorghe Calciu spune că rugăciunea de dimineață poate dura câteva minute, dar unii spun că nu au timp să se roage:
„Multă lume îmi spune: Părinte, mă rog. Mă rog seara, dar dimineața nu am timp să mă rog. Și mă gândesc: rugăciunile începătoare, adică „Împărate Ceresc”, „Sfinte Dumnezeule”, „Prea Sfântă Treime” și „Tatăl nostru”, durează trei minute.

Dacă mai adaugi Crezul, Psalmul 50 și o rugăciune către Maica Domnului, mai fac cinci minute. În total zece minute, să zic! Zece minute nu-i dai lui Dumnezeu?”
Pe lângă faptul că omul de azi nu mai are siguranța zilei de mâine, societatea în care trăim promovează valorile materiale, goana după agonisirea de bani și bunuri, iar pe cele spirituale și veșnice le disprețuiește să nu le ia în seamă.

Din acest motiv trebuie să înmulțim rugăciunea, pentru noi, pentru copiii noștri, pentru rudele și colegii noștri, pentru conducătorii țării și pentru toată suflarea.
„Ne rugăm ca Dumnezeu să dea gândul cel bun conducătorilor țării, să-i facă credincioși”. Nu folosește la nimic să constatăm răul din societate și greșelile mai marilor noștri, să judecăm și să osândim. Trebuie să facem rugăciune cu credință.

Însă pentru ca Dumnezeu să audă rugă noastră, trebuie ca noi înșine să ne schimbăm modul de a trăi, de a gândi, de a vorbi și de a ne manifesta.
Rugăciunea ta de dimineață este momentul tău de despărțire de tot demonismul lumii”. Chiar dacă nu avem timp să deschidem cartea de rugăciune sau un acatist și să ne rugăm de acolo, putem să ne îndreptăm gândul plin de recunoștință către Dumnezeu și să-I mulțumim.
Să-L rugăm în taina inimii, cu cuvintele noastre, să ne apare în ziua ce ne stă înainte, să ne dea în minte gândul cel bun și să ne izbăvească de căderea în păcate grele.

„Dimineața mulțumim lui Dumnezeu pentru că patul că patul acesta n-a fost mormânt pentru păcatele noastre, iar seara la fel, mulțumim lui Dumnezeu pentru încă o zi care a trecut.

Fără ajutorul lui Dumnezeu nu putem pune nici piciorul drept înaintea piciorului stângă, ca să facem un pas. De aceea rugăciunea noastră trebuie să fie continuă.”
Sursa: Gheorghe Calciu, Cuvinte vii, Editura Bonifaciu, 2009

Roagă-te zilnic!  Rugăciunea este de mare ajutor pentru o viață tihnită. Nu uita că în zilele de post rugăciunile sunt mult mai puternice. Vă puteți ruga atât pentru voi dar și pentru cei din familie și prieteni.
Nu uita că cel mai potrivit ar fi să discuți și cu duhovnicul tău și să îi ceri sfatul ca să îți călăuzească pașii în depășirea acestor momente grele.
Doamne ajută!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.