Sfaturile doctorului farmacist Ovidiu Bojor – cum sa ne regenerăm FICATUL

1638

Atunci când ai probleme cu ficatul, poți folosi, în paralel cu tratamentul indicat de medic și metode alternative de tratament care ajută la refacerea ficatului. Folosește alimente și plante care regenerează ficatul recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Usturoiul

Usturoiul activează enzime care ajută la eliminarea toxinelor. În plus, aree doi compuși naturali (alicina și seleniul), care demarează procesul de curățare și de protejare a ficatului. Mai mult, usturoiul reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor, care-l pot supraîncărca. Folosește usturoi proaspăt. Consumă doi-trei căței pe zi și înglobează-l în preparate culinare cât mai des.

Lămâia

Lămâile și grepfrutul sunt o sursă importantă de vitamina C, pectină și antioxidanți. De aceea, stimulează procesul natural de regenerare a ficatului. Sunt de folos și în cazul în care ai mâncat prea mult sau prea gras. Grepfrutul conține o flavonoidă care ajută la descompunerea grăsimii. Atenție! Dacă iei anumite medicamente pe rețetă, consultă medicul. Acesta poate interacționa cu anumite medicamente.

Sfecla roșie

Sfecla roșie conține beta-caroten, care stimulează și îmbunătățește funcționarea ficatului. Este și un purificator natural al sângelui. Adaugă sfeclă proaspătă în meniul tău zilnic.

Ceaiul verde

Ceaiul verde contribuie la eliminarea toxinelor și a depozitelor de grăsime. Poate preveni anumite boli ale ficatului și-l protejează de efectele negative ale alcoolului. Un studiu arată că persoanele care beau zilnic ceai verde au un risc mai scăzut de a dezvolta cancer la ficat. Consumă maximum două-trei căni de ceai verde pe zi. Băut în exces poate avea efect advers.

Avocado

Avocado susține detoxifierea ficatului prin compușii săi benefici. Grăsimile monosaturate reduc densitatea ”colesterolului rău”. În plus, are minerale și vitamine care susțin buna funcționare a ficatului.

Turmericul

Turmericul îmbunătățește capacitatea de a procesa grăsimile. Un compus al său, curcumina ajută la regenerarea celulelor hepatice. Pe lângă folosirea lui în preparate culinare, poți face ceai de turmeric. Amestecă un sfert de linguriță de turmeric cu un pahar de apă și adu la fiert. Bea de două ori pe zi timp de două săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.