Sucul de DOVLEAC – beneficii multiple pentru sănătate!

513

Beneficiile sucului de dovleac pentru sănătate sunt numeroase. Acesta conține vitaminele B1, B2, B6, C, E și betacaroten; minerale precum potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, zaharoză și materie organică; carbohidrați și anumite săruri și proteine vitale.

Mod de preparare:
– Spălați dovleacul și curățați pielea exterioară tare.
– Scoateți semințele și tăiați-l în bucăți mici.
– Puneți dovleacul în storcator și extrageți sucul.
– Îndulciți sucul adăugând cantitatea dorită de miere sau suc de mere în caz de obezitate.

Puteți spori aroma sucului adăugând condimente precum nucșoară măcinată, scorțișoară măcinată sau ghimbir sau chiar suc de lămâie.
O jumătate de cană de suc de dovleac este recomandată în fiecare zi, datorită diverselor sale proprietăți medicinale și terapeutice.

1. Beneficii pentru ficat și rinichi.
Cei care suferă de pietre la rinichi și probleme ale vezicii biliare își pot îmbunătăți starea bând o jumătate de pahar de suc de dovleac, de trei ori pe zi, timp de zece zile.

2. Previne ateroscleroza.
Acest suc de culoare portocalie ajută la eliminarea depunerilor arteriale, reducând astfel riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Conținutul ridicat de antioxidanți ajută la prevenirea arteriosclerozei (întărirea arterelor).

3. Ajută digestia și vindecă constipația.
Sucul de dovleac este benefic pentru sistemul digestiv și este util în vindecarea atât a constipației, cât și a mișcărilor libere datorită acțiunii sale laxative.

4. Ajută la buna funcționare a rinichilor și a sistemului urinar.
Acest suc este eficient în vindecarea ulcerului și a acidității. Permite funcționarea corectă a rinichilor și a sistemului urinar.

5. Beneficii sedative.
Datorită proprietăților sale sedative, sucul de dovleac este eficient în vindecarea insomniei. Pacienții cu insomnie sunt sfătuiți să bea un pahar cu suc de dovleac și miere.

6. Reduce riscurile de hipertensiune arterială și reduce colesterolul.
Minimizează riscul de hipertensiune arterială. Conține pectină care ajută la reducerea colesterolului.

7. Reglează glicemia.
Beta-carotenul are efecte antiinflamatoare şi antioxidante, diminuând posibilitatea apariţiei diabetului şi reglând valoarea glicemiei în sânge. Consumul de carotenoizi scade riscul apariţiei hiperglicemiei, dar şi al cancerului pulmonar.

8. Vindecă hepatita virală A și reactivează funcția hepatică.
Cei care suferă de hepatită virală A pot beneficia de consumul de suc de dovleac ca parte a dietei lor obișnuite. Substanțele biologic active prezente în el ajută la reactivarea funcțiilor hepatice.

9. Util in terapia de inlocuire a hormonilor.
Datorita continutului ridicat de estrogen, sucul de dovleac este foarte valoros in terapia de inlocuire a hormonilor, folosita de femeile care trec prin menopauza. O jumatate de ceasca de doua ori pe zi, timp de cel putin doua luni, ajuta la eliminarea completa a senzatiilor de caldura care solicita organismul unei femei in timpul menopauzei.

10. Agent de răcire excelent.
Un amestec de suc de dovleac și miere este un agent de răcire excelent și, prin urmare, poate fi eficient în scăderea temperaturii corpului.

11. Întărește imunitatea.
Vitamina C și alte minerale prezente în suc acționează ca întăritori ai imunității și protejează astfel organismul de diferite boli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.