Untura de porc – Beneficii suprinzătoare pentru sănătate

8402

Cred că este momentul pentru a spune adevarul despre untura de porc, o grăsime sănătoasă pentru gătit care merită să revină in bucătăriile din întreaga lume.

Beneficii untura de porc: Este stabilă la căldură

Când vine vorba de determinarea stabilității unei grăsimi, totul se rezumă la chimie.

Grăsimile saturate au legaturi unice intre toate moculele de carbon ale lanțului de acizi grași.

Din acest motiv sunt cele mai stabile termic. Acest lucru se datorează faptului că legăturile unice sunt greu de rupt

Grăsimile mononesaturate au o legatura dublă, inlocuind o singură legatură din lantul de carbon, acestea fiind instabile și se rup la caldură.

Cele mai instabile grasimi sunt cele polinesaturate, deoarece au numeroase legături duble in lantul de carbon.

Cand legaturile din grăsimile mononesaturate sau polinesaturate se rup, acidul gras se oxideaza.

Grăsimile oxidate sunt daunatoare sănătății deoarece acestea generează radicali liberi, care deterioreaza celulele.

In timp ce in mod inevitabil avem unii radicali liberi in corpul nostru, ar trebui să reducem la minim aceste molecule dăunătoare pentru a ne proteja sănătatea.

Conform Mary Enig, compozitia unturii este de: 40% grăsimi saturate, 50% grăsimi mononesaturate si 10% grăsimi polinesaturate. Procentul mare de grăsimi saturate din untura protejeaza grasimile mono si polinesaturate de oxidarea la caldură.

Din acest motiv untura de porc este excelentă pentru gătit si coacere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.