13 Alimente pentru creier, memorie de fier și o mare putere de concentrare

3808

Ce legătură are mâncarea pe care o consumi cu modul în care îți funcționează creierul?

Deși am știut întotdeauna că ceea ce mâncăm ne afectează corpul și modul în care arătăm, oamenii de știință învață tot mai mult că ceea ce mâncăm ne afectează creierul. Da, alimentele contează foarte mult pentru creier (în special pentru substanța noastră cenușie).

Organismului nostru nu ii place stresul. Când suntem stresați – indiferent dacă este fizic sau psihic – corpurile noastre eliberează citokine inflamatorii.
Aceste substanțe chimice determină sistemul imunitar să lovească și să lupte împotriva stresului prin inflamație, ca si cum stresul ar fi o infecție. În timp ce inflamația ne ajută să ne protejăm împotriva bolilor și sa reparăm corpul atunci când este rănit, inflamația cronică este cu totul alta mâncare de peste. A fost legată de boli autoimune, cum ar fi scleroza multiplă, anxietate, hipertensiune arterială și multe altele.

Dar ce legătură are asta cu mâncarea?Intestinul nostru ajută la menținerea sub control a răspunsurilor imune și a inflamației organismului. În plus, hormonii intestinali care intră în creier sau sunt produși în creier influențează capacitatea cognitivă, cum ar fi înțelegerea și prelucrarea informațiilor noi, rămânând concentrat asupra sarcinii la îndemână și recunoscând când suntem plini.

În plus, alimentele pentru creier bogate în antioxidanți , grăsimi bune, vitamine și minerale oferă energie și ajută la protejarea împotriva bolilor creierului. Așadar, atunci când ne concentrăm pe oferirea corpului nostru de alimente întregi, nutritive, care să fie benefice atât pentru intestin, cât și pentru creier, de fapt ne avantajăm mințile și corpurile, păstrându-le pe amândouă în formă de vârf.

Desigur, unele alimente sunt mai bune pentru creierul tău decât altele. Am adunat 13 alimente pentru creier pe care ar trebui să le consumați pentru a vă hrăni atât mintea, cât și corpul:

1. Avocado

Acest fruct este unul dintre cele mai sănătoase pe care le puteți consuma. Aceste fructe sunt pline de grăsimi monosaturate sau de tipul „bun”, menținând nivelul zahărului din sânge constant și pielea strălucitoare.
Conținând atât vitamina K, cât și folat, avocado ajută la prevenirea cheagurilor de sânge din creier (protejând împotriva accidentului vascular cerebral), precum și la îmbunătățirea funcției cognitive, în special atât a memoriei, cât și a concentrării.
Sunt, de asemenea, bogate în vitamina B și vitamina C, care nu sunt stocate în corpul dumneavoastră și trebuie să fie completate zilnic. În plus, au cel mai mare conținut de proteine ​​și cel mai scăzut conținut de zahăr din orice fruct.
Textura cremoasă a acestor fructe le face un plus inteligent pentru smoothie-uri și un înlocuitor pentru grăsimile din produse de patiserie.

2. Sfecla

Sfecla pare a fi un aliment intimidant pentru mulți oameni, chiar și pentru iubitorii de legume. Este păcat, deoarece aceste legume rădăcinoase sunt unele dintre cele mai nutritive plante pe care le puteți mânca.
Acestea reduc inflamația, au un conținut ridicat de antioxidanți care protejează împotriva cancerului și vă ajută să scăpați de toxinele din sânge. Nitrații naturali din sfeclă sporesc de fapt fluxul de sânge către creier, ajutând la performanța mentală. În plus, în timpul antrenamentelor dure, sfecla ajută de fapt la creșterea nivelului de energie și performanță.

3. Afine

Dovedind că lucrurile grozave vin în pachete mici, afinele sunt fructe pe care trebuie să le mâncăm zilnic. Asta pentru că au atât de multe beneficii mari pentru sănătate în timp ce au gustul unei bomboane naturale!
Pentru început, este unul dintre cele mai bogate alimente bogate în antioxidanți cunoscut de om, inclusiv vitamina C, vitamina K și fibre. Datorită nivelului lor ridicat de acid galic, afinele sunt deosebit de bune în protejarea creierului nostru de degenerare și stres. Puteți sa obțineți doza zilnică de fructe de pădure cerebrale într-un smoothie de afine.

4. Bulion de oase

Supa de oase este aliment pentru vindecarea intestinului și, la rândul său, vindecarea creierul. Acest aliment antic este plin de beneficii pentru sănătate, variind de la stimularea sistemului imunitar, depășirea intestinului scurgător, îmbunătățirea sănătății articulare și depășirea alergiilor alimentare.
Nivelurile sale ridicate de colagen contribuie la reducerea inflamației intestinale, iar prezența aminoacizilor precum prolina și glicina menține sistemul imunitar funcționând corect și ajută la îmbunătățirea memoriei.
Bulionul de oase ajută cu adevărat la vindecarea corpului din interior spre exterior.

5. Broccoli

Mamele au înțeles bine când spun copiilor sa își mănânce porția de broccoli. Este unul dintre cele mai bune alimente pentru creier. Datorită nivelurilor sale ridicate de vitamina K și colină, vă va ajuta să vă păstrați memoria ascuțită.
De asemenea, este încărcat cu vitamina C, de fapt, doar o ceașcă vă oferă 150% din aportul zilnic recomandat. Nivelurile sale ridicate de fibre înseamnă că te vei simți satul repede.

6. Țelină

Pentru o legumă cu atât de puține calorii, Țelina oferă cu siguranță o mulțime de beneficii. Nivelurile sale ridicate de antioxidanți și polizaharide acționează ca antiinflamatoare naturale și pot ajuta la ameliorarea simptomelor legate de inflamație, cum ar fi durerile articulare și sindromul intestinului iritabil.
Deoarece este atât de densa în nutrienți – împachetează o mulțime de vitamine, minerale și substanțe nutritive cu foarte puține calorii – este o opțiune excelentă de gustare dacă doriți să aruncați kilogramele in plus. Și, deși mâncăm adesea tulpini de țelină, nu săriți semințele și frunzele; ambele oferă beneficii suplimentare pentru sănătate și au un gust excelent în mâncăruri precum cartofi prăjiți și supe.

7. Ulei de cocos

Când vine vorba de creier, uleiul de cocos ii oferă foarte multe beneficii. Uleiul de cocos funcționează ca un antiinflamator natural, suprimând celulele responsabile de inflamație. Poate ajuta la pierderea memoriei pe măsură ce îmbătrânești și distruge bacteriile rele care atârnă în intestin.

8. Ciocolată neagră

Nu toată ciocolata este creată la fel; de fapt, ciocolata neagra poate fi, de fapt, buna pentru tine! Ciocolata este plină de flavonoli, care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. De asemenea, pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea fluxului sanguin atât către creier, cât și catre inimă.
Cea mai mare parte a ciocolatei pe care o vedeți pe rafturile supermarketurilor este foarte procesată, cu puține beneficii. Regula generală este cu cât ciocolata este mai întunecată, cu atât mai multe beneficii pentru sănătate.
Sari peste lapte și bomboane albe și optează pentru o ciocolată neagră minim procesată, cu cel puțin 70% cacao. Acest lucru vă asigură că veți obține si satisfacerea poftei de dulce și beneficiile sale pentru creier!

9. Gălbenușuri de ou

Gălbenușurile conțin cantități mari de colină, care ajută la dezvoltarea creierului fetal pentru femeile gravide. De asemenea, descompune betanul, o substanță chimică care produce hormoni legați de fericire. Așa este, ouăle va pot face fericiți!
Dacă ați stat departe de ouă întregi din cauza problemelor legate de colesterol, există vești bune. Studiile arată că consumul de ouă nu a avut niciun efect asupra nivelului de colesterol al adulților sănătoși și, de fapt, ar putea ajuta la creșterea nivelului bun de colesterol.
Este, de asemenea, una dintre cele mai ieftine surse de proteine; doar asigurați-vă că cumpărați ouă ecologice, de la găini crescute liber.

10. Ulei de măsline extravirgin

Uleiul extravirgin de măsline este cu adevărat un aliment pentru creier. Datorită puternicilor antioxidanți cunoscuți sub numele de polifenoli care se găsesc în ulei, nu numai că poate îmbunătăți învățarea și memoria, ci și inversa modificările legate de vârstă și boli. Uleiul ajută organismul să lupte împotriva ADDL-urilor, proteine ​​toxice pentru creier, care induc Alzheimer.
Pe cât de grozav este uleiul de măsline extravirgin, nu uitați că nu este o opțiune bună pentru gătit, deoarece se hidrogenează și începe să se descompună la temperaturi ridicate.

11. Verzituri

Se pare că Popeye a știut el ceva cu obsesia sa fata de spanac. Consumul periodic de alimente cu frunze verzi este extraordinar pentru creier – cum ar fi varza , spanacul și salata românească – poate ajuta la menținerea demenței la distanță, potrivit noilor cercetări.
În cadrul studiului, care a evaluat obiceiurile alimentare și capacitatea mentală a mai mult de 950 de adulți în vârstă pentru o medie de cinci ani, acei adulți care au mâncat o porție de legume verzi o dată sau de două ori pe zi au prezentat o deteriorare mentală mai lentă decât cei care nu au mâncat, chiar și atunci când au fost luați în considerare factori precum vârsta, educația și istoricul familial al demenței.
Când vine vorba de puterea creierului, verdele ar trebui să fie pe farfurie (și să acopere o mare parte din farfurie) la fiecare masă.
Legumele verzi, cu frunze, sunt, de asemenea, încărcate cu vitaminele A și K (doar o ceașcă de varză are peste 684% din porția zilnică recomandată!), ce ajută la combaterea inflamației și la menținerea oaselor puternice.

12. Rozmarin

Știam deja că uleiul de rozmarin are o varietate de beneficii, dar știați că și planta are? Acidul carnosic, unul dintre ingredientele principale din rozmarin, ajută la protejarea creierului de neurodegenerare. Face acest lucru protejând creierul împotriva radicalilor chimici liberi, care sunt legați de neurodegenerare, Alzheimer si accidente vasculare cerebrale.
De asemenea, ajută la protejarea ochiilor împotriva deteriorării, datorită nivelului ridicat de antioxidanți și proprietăți antiinflamatorii.

13. Nucile

Se pare că consumul de nuci te poate împiedica să înnebunești. Doar să mănânci câteva nuci pe zi îți poate îmbunătăți sănătatea cognitivă. Nivelul ridicat de antioxidanți, vitamine și minerale îmbunătățește, de asemenea, vigilența mentală. Vitamina E din nuci poate ajuta, de asemenea, la protecție împotriva Alzheimerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.