5 efecte negative ale manichiurii cu gel

3091

Chiar dacă pare inofensivă la o primă vedere, manichiura cu gel ascunde unele secrete. Ea poate să favorizeze distrugerea serioasă a unghiilor, avertizează celebrul Dr. Oz!

Manichiura cu gel este considerată un adevărat răsfăţ pentru femei, cu atât mai mult cu cât are avantajul de a oferi unghii perfecte pentru câteva săptămâni. Fără ojă care sare, fără unghii care se rup, adică o manichiură care rezistă chiar şi o lună de zile dacă este în culori naturale. Însă, Dr. Oz împreună cu alţi specialişti invitaţi în emisiunea sa au avertizat că acest tip de ojă are nevoie de acetonă pură pentru a fi îndepărtată, lucru care favorizează distrugerea unghiilor.

Indiferent ce tip de ojă ai folosi este de preferat să faci şi mici pauze pentru a le permite unghiilor „să respire”.

În această perioadă poţi să le tratezi cu ulei de măsline călduţ în care să le ţii câteva minute sau cu zeamă de lămâie pentru a le îmbunătăţi aspectul şi a le întări.

Dr. Oz sugerează că ar fi bine să nu apelezi constant la acest tip de manichiură, deoarece are unele efecte adverse, cum ar fi:

1. Este mai agresivă cu unghia

De aceea este de preferat să nu apelezi la ea permanent, doar în anumite situaţii. Dacă ţi-ai făcut prima manichiură cu gel, după ce ai îndepărtat-o unghiile tale nu vor arăta foarte sănătoase, iar un ciclu complet de înnoire a lor poate să dureze chiar şi 5 luni de zile. Abia după ce ajungi să tai toată bucata de unghie pe care a fost aplicat gelul, unghiile tale vor arăta din nou sănătoase.

2. Se îndepărtează cu acetonă pură, care poate cauza eczeme

Oja obişnuită se îndepărtează cu o soluţie care conţine pe lângă acetonă şi substanţe care întăresc unghia sau altele care diluează acetona, făcând-o mai puţin agresivă pentru unghie. Acest lucru împiedică distrugerea unghiei, cu toate că ai observat cu siguranţă că atunci când foloseşti orice ojă constant şi nu laşi unghiile „să respire”, acestea se îngălbenesc şi au un aspect vizibil deteriorat.

În schimb, oja-gel se poate îndepărta doar cu o soluţie compusă din 100% acetonă pe care o găsim doar în saloanele de înfrumuseţare. Unghiile trebuie ţinute în această soluţie, lucru care poate să declanşeze anumite reacţii alergice, cum ar fi eczemele. Un sfat pe care poţi să-l dai manichiuristei pentru a evita scufundarea unghiilor în acetonă pură: înveleşte-le în dischete din bumbac înmuiate în prealabil în acetonă şi acoperă-le cu folie. Acest lucru va micşora perioada necesară pentru menţinerea acetonei pe unghie.

3. Dacă le îndepărtezi singură, unghia va avea şi mai mult de suferit

Poate nu vrei să mai dai bani pentru îndepărtarea ojei cu gel şi te-ai gândit că o îndepărtezi tu pe măsură ce crapă. Este mult mai rău, avertizează specialiştii. Apucând bucăţi din gel vei îndepărta stratul de la suprafaţa unghiei, lăsând-o foarte vulnerabilă pentru câteva luni care-i sunt necesare pentru a se regenera complet.

4. Conţine substanţe volatile care pot să cauzeze probleme de respiraţie

Un astfel de ingredient periculos pentru sănătate se numeşte „methyl methacrylate” şi poate să cauzeze probleme respiratorii, precum şi iritaţii la nivelul ochilor şi a pielii. Trebuie să ştii că acest ingredient este interzis de Administraţia pentru Siguranţa Alimentelor şi a Medicamentelor (FDA), însă el continuă să se regăsească în aceste produse pentru saloanele de manichiură.

5. Unghiile tale sunt expuse la radiaţii ultraviolete (UVA) care cauzează cancer

Lampa la care se usucă unghiile cu gel are radiaţii ultraviolete (UVA), adică este un soi de solar pentru unghii. Ştim de numeroasele studii care au asociat solarul şi expunerea prelungită la ultraviolete cu creşterea riscului de cancer de piele. Specialiştii susţin că majoritatea cancerelor care apar la mâini sunt cauzate de expunerea prelungită la ultraviolete. Fiecare şedinţă contează şi creşte riscul de cancer, efectul fiind unul cumulativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.