6 metode dovedite pentru a preveni transpirația excesivă

2105

Dacă transpirația a început deja să miroasă, dar nu există nicio șansă să faceți un duș, curățați-vă cu atenție axilele cu șervețele. Apoi aplicați săpun antibacterian pentru mâini pentru a ucide germenii care provoacă mirosul.

Apă oxigenată

Peroxidul de hidrogen este un antiseptic care combate germenii și ajută la prevenirea mirosurilor neplăcute pe tot parcursul zilei. Adăugați 1 linguriță de peroxid de hidrogen la o jumătate de cană de apă și aplicați acest amestec pentru a vă usca și curăța axilele dimineața.

Bicarbonat de sodiu

Dacă este important pentru dvs. să utilizați numai remedii naturale, puteți încerca bicarbonatul de sodiu ca antiperspirant: aplicați-l dimineața pe pielea ușor umedă și apoi îndepărtați excesul.

Dacă vă așteptați la o zi dificilă cu activitate fizică la căldură, un „izotonic” de casă vă va ajuta să vă reduceți transpirația:

2 linguri bicarbonat de sodiu
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr
1 litru de apă.
Bea 1 cană dimineața. Dacă aveți dificultăți în a-l bea dintr-o dată, consumați-l în cantități mici în timpul zilei.

Coaja de stejar

Coaja de stejar este vândută în farmacii și este considerată un tratament eficient pentru transpirația excesivă. Puteți clăti axile cu un decoct de scoarță de stejar după duș. Alternativ, îi puteți face cuburi de gheață și vă puteți freca pielea cu ele dimineața.

Rețetă pentru decoct:
5 linguri de scoarță de stejar
1 litru de apă

Adăugați coaja în apă și fierbeți timp de 30 de minute. Se lasă 2 ore și apoi se scurg.

Clorură de aluminiu

Dacă transpirația este grea, căutați deodorante cu un conținut ridicat de clorură de aluminiu. Acestea reduc semnificativ transpirația chiar și atunci când vremea este fierbinte. Mulți au auzit că compușii din aluminiu pot provoca cancer de sân, dar cercetările nu au arătat o legătură.

Botox

Dacă axilele transpirate sunt o problemă obișnuită, puteți obține o injecție cu Botox (toxină cârnați). Folosit pentru tratarea hiperhidrozei, un caz clinic de transpirație crescută. Toxina blochează terminațiile nervoase care duc la glandele sudoripare, astfel încât să nu fie secretată. Efectul injecției durează 6-12 luni.

Laser

Când deodorantele nu ajută, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră. Dacă diagnosticul dvs. este hiperhidroza, acesta poate fi tratat cu un laser: aceasta oprește permanent glandele sudoripare să funcționeze.

Deoarece transpirația joacă un rol în reglarea căldurii și în eliminarea substanțelor în exces din corp, laserul se aplică numai în zonele înalte de transpirație detectate prin testul amidon-iod.

Transpirația abundentă poate fi un simptom al unor boli grave, cum ar fi insuficiența cardiacă și diabetul. Dacă observați că începeți să transpirați mai mult decât de obicei, consultați un medic.

Suplimentar

Uneori hainele ușoare devin galbene sub axile din cauza transpirației și a deodorantelor. Pentru a le îndepărta, aplicați pastă de dinți, presărați bicarbonat de sodiu, adăugați puțin apă oxigenată și apoi clătiți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.