Bea în fiecare săptămână aceste 3 băuturi antiinflamatoare și uită de boli

342

Majoritatea bolilor de astazi se datoreaza inflamatiei. Inflamatia deterioreaza celulele si peretii arteriali si poate provoca tot felul de probleme, inclusiv afectiuni cronice inflamatorii, cum ar fi artrita si bolile cardiovasculare.

Prin reducerea inflamatiei, corpul dumneavoastra este mai in masura sa se vindece de anumite boli. Unele dintre cele mai bune bauturi antiinflamatoare naturale vin sub forma de sucuri proaspete.

Inflamatia reprezinta un mecanism nespecific de raspuns si apararea organismului la o agresiune. Agresiunea poate fi generata debacterii, virusuri, paraziti ori factori fizici – caldura, frig, traumatism, iradiere, ultraviolete. Bineinteles, si unele substantetoxice pot determina inflamatia in organismul nostru: pesticide, ierbicide etc. In acelasi timp, raspunzatoare de initierea raspunsului inflamator pot fi chiar substantele produse de propriul nostru organism, cum sunt acizii biliari, ureea, amoniacul si glucoza.

Alteori insa, ne facem rau cu mana noastra! Toxinele ingerate cu buna stiinta, zi de zi, cum ar fi cele din tigara, agreseaza sistematic tesutul pulmonar, intretinand astfel un proces inflamator cronic care, la un moment dat, scapa de sub control si astfel prolifereaza celulele afectate, generand un cancer care invadeaza intreg organismul.

Retete antiinflamatoare:
Ingrediente:
• o legatura mare de frunze si tulpini de telina
• 2 mere
• 5 cm radacina proaspata turmeric
• o lamaie proaspata, curatata

Mod de preparare
Puneti in storcator toate ingredientele si consumati bautura imediat. Faceti asta timp de 4 saptamani.
Ingrediente
• 1 lingura de sofran pulbere
• ghimbir ras
• 5 morcovi
• 2 lamai
• 1 portocala
• 1 castravete

Mod de preparare
Indeparteaza cojile de la ghimbir, castravete, portocala si morcov. Mixeaza toate ingredientele in blender si proceseaza-le pana obtii un suc. Pentru cele mai bune rezultate, bea-l dupa o jumatate de ora dupa ce mananci micul dejun.

Ingrediente
• 2 morcovi
• 2 portocale
• ½ castraveti
• 5-10 frunze de menta
• 20g de ghimbir crud

Mod de preparare
Morcovii se curata si se taie rondele, apoi se pun in blender. Taie restul ingredientelor si adauga-le peste morcovi si mixeaza bine. Frunzele de menta se adauga la final.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.