Cea mai toxică băutură alcoolică. Riscul de a face ciroză este crescut dacă o consumi

11562

Fiecare dintre noi consumă un pahar de alcool din când în când, însă băuturile alcoolice pot reprezenta un adevărat pericol pentru sănătatea fizică și psihică dacă sunt consumate în exces. Iată care este cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru organism, conform specialiștilor.

Cea mai periculoasă băutură pentru organism

Nu berea sau vinul roșu sunt băuturile care reprezintă un risc major pentru sănătate, ci tăria amestecată cu sucurile bogate în zahăr, susțin medicii. Astfel, cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat și stomac este vodca amestecată cu sucul de fructe.

Consumată în cantități mari duce la ciroză, iar combinația de alcool și zahăr nu este deloc una fericită. În plus, vodca și sucul favorizează creșterea nivelului trigliceridelor, o formă de grăsime din sânge.

Whisky-ul și lichiorul, ambele băuturi se află pe lista celor mai dăunătoare produse alcoolice, conform medicilor.

Consumul excesiv de alcool, una dintre cauzele cirozei hepatice

Una dintre cauzele apariției cirozei este alcoolismul cronic. Consumul excesiv, pe o perioadă lungă de timp, poate duce la inflamația ficatului și, în timp, la ciroză. Cantitatea de alcool și durata expunerii care determina apariția cirozei diferă de la o persoană la alta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.