Ceaiul de pătrunjel promite tratarea multor afecțiuni

579

Ceaiul de patrunjel este capabil sa detoxifice corpul, imbunatateste vederea, stimuleaza sistemul imunitar, protejeaza impotriva bolilor cronice, previne formarea tumorilor, ajuta sanatatea inimii, atenueaza inflamatiile, imbunatateste respiratia, protejeaza impotriva astmului, regleaza menstruatia si reduce riscul marformatiilor congenitale.

Acest ceai are proprietati antiinflamatoare, anti-tumorale, anti-canceroase, antioxidante, stimulante, antiseptice, relaxante si detoxifiante. Ele provin dintr-o gama larga de minerale, substante nutritive si antioxidanti cum ar fi fierul, vitamina A, B si C, precum si eugenolul, limonenul, apigeninul, luteolina si alti compusi activi.

Este recomandat persoanelor care sufera de astm sau alte afectiuni respiratorii. Beta-carotenul a fost legat de scaderea riscului de astm, in timp ce alti compusi combate infectia si ajuta la curatarea mucusului neutralizand astfel infectia bacteriana care poate cauza congestia.

Myristicinul este unul dintre compusii volatili gasiti in uleiul de patrunjel, care este eliberat in cantitati mici in timpul prepararii ceaiului de patrunjel. Acest antioxidant este legat direct de prevenirea formarii tumorilor, in special in plamani, unde cancerul apare foarte frecvent.

In afara de proprietatile anti-tumorale, acest ceai beneficiaza de o gama de flavonoide si de alti compusi chimo-protectori care pot neutraliza celulele canceroase inainte de a produce leziuni ale tesuturilor si stimuleaza apoptoza. Acest lucru poate reduce in mod semnificativ riscul de cancer.

Concentratiile puternice de vitamina C si A din ceai il fac un stimulent excelent al sistemului imunitar. Vitamina C stimuleaza producerea de celule albe din sange si poate actiona ca un antioxidant pentru contracararea efectelor cancerului cauzat de radicalii liberi, protejand in acelasi timp organismul impotriva unui numar de boli cronice, cum ar fi bolile cardiace si diabetul.

Este bogat in fier, fiind o modalitate excelenta de a imbunatati circulatia in organism si de a preveni anemia. Fierul este o parte esentiala a productiei de celule rosii in sange, care ajuta sa aduca sangele oxigenat celulelor care au nevoie de nutrienti si oxigen pentru reparare si functionare. Nivelul ridicat de calciu din acest ceai ajuta organismul sa retina mai bine fierul, ajutand la problemele circulatorii.

Vitamina A este un nutrient cheie pentru sanatatea noastra generala si functioneaza in special pentru sanatatea vederii. Aceasta se gaseste si in ceaiul de patrunjel si poate preveni stresul oxidativ, scazand riscul de aparitie a cataractei si prevenirea degenerarii maculare.
Ceaiul de patrunjel poate stimula urinarea si curatarea generala a vezicii urinare si a rinichilor. Elimina in mod rapid excesul de toxine, grasimi, saruri si apa.

Este legat de numeroase studii in ceea ce priveste reducerea aparitiei infectiilor vezicii urinare si a pietrelor la rinichi.
Dismenoreea (durerea mestruala) afecteaza femeile din intreaga lume, impreuna cu o serie de alte simptome mestruale. Acest ceai este utililat in mod obisnuit pentru a atenua efectele menstruatiei, datorita prezentei apiolului, unul dintre compusii din uleiurile esentiale din patrunjel. Acest compus ajuta la reglarea perioadelor lunare si reducerea gravitatii lor, in special in lunile dupa nastere.

Ceaiul de patrunjel verde este recomandat in dietele de slabire pentru ca ajuta la dizolvarea grasimilor si stimuleaza metabolismul. O cana de ceai de patrunjel bauta pe stomacul gol reduce apetitul si calmeaza senzatia de foame. In plus, patrunjelul este benefic in reglarea nivelului de zahar din sange si prevenirea, astfel, a senzatiei de ameteala sau de lesin cauzate de scaderea brusca a glicemiei.

Pentru a prepara ceai de patrunjel adaugatu doua lingurite rase de frunze de patrunjel uscate intr-o cana, apoi turnati deasupra lor apa clocotita, acoperiti si lasati la infuzat pentru cel putin 5 minute. Ceaiul de patrunjel poate fi consumat fierbinte, la temperatura camerei sau rece si il puteti pastra in frigider pana la doua zile.

Pentru ca ceaiul de patrunjel poate avea un gust usor amar, se recomanda indulcirea lui cu putina miere si imbunatatirea aromei cu feliute de lamaie.

Atentie! Acest ceai nu trebuie consumat de femeile insarcinate, de cei cu afectiuni renale preexistente si persoanele care utilizeaza medicamente care dilueaza sangele! Depasirea dozei de 200 ml pe zi poate cauza o stare nervoasa, voma, greata, scaun hemoragic, diaree sau alte tulburari digestive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.