Ceaiul din teci de fasole și beneficiile sale

31427

Astăzi vom vorbi puţin despre un ceai mai puţin obişnuit, însă cu efecte uimitoare în tratarea multor afecţiuni.

Ştim cu toţii că fasolea verde este un aliment aproape complet, când vine vorba de substanţe nutritive, de care putem profita din plin pentru întărirea sistemului imunitar, însă nu mulţi cunoaştem faptul că şi tecile uscate ale boabelor de fasole sunt adevărate minuni pentru sănătatea noastră.

Cu un conţinut ridicat de vitamina C, minerale, aminoacizi şi tripoftan, acestea sunt substanţe exterm de benefice în diabet, afecţiuni renale şi urinare.

Pentru bolile renale, acest ceai din teci de fasole are proprietăţi diuretice deosebite. Este recomandat în cistite şi boli ale vezicii urinare. Implicit acesta detoxifică organismul prin acţiunea sa diuretică, dar mai ales curăţă rinichii, eliberând căile urinare.

Datorită efectului său diuretic şi detoxifiant, ceaiul din tecile de fasole tratează şi elimină acumulările excesive de apă de la nivelul ţesuturilor. Crescând fluxul de urină, ajută la eliminarea deşeurilor şi a retenţiei de apă din organism.

Este un bun detoxifiant intern, cu efecte vizibile şi la exterior. Eliminând toxinele, ceaiul curăţă pielea şi ajută la eliminarea erupţiilor cutanate. Dacă te confrunţi cu probleme ale pielii ca acnee, eczeme, este recomandat să consumi mai multă fasole verde.

Pentru diabet are un efect reglator al glicemiei, scăzând nivelul de zahăr din sânge, reglănd secreţia de insulină.

Se recomandă consumul zilnic a trei căni de ceai, pe o perioadă de 1 lună, având efecte remarcabile.

CUM PREPARĂM CEAIUL DIN TECI DE FASOLE

– prima variantă este cea a fierberii: se pune la fiert o linguriţă de teci uscate şi mărunţite în 250 ml. de apă timp de 20 de minute. Se strecoară şi se bea neîndulcit.

– o altă variantă este cea prin macerare: se pun de seara 4 linguri de teci uscate și mărunţite într-un litru de apă. A a doua zi se fierbe până apa a scăzut la jumătate, iar ceaiul rezultat îl vom împărţi în trei părţi egale pe care le vom consuma înaintea meselor principale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.