Rețetele bunicii pentru fiecare boală. Problemele inflamatorii ale ovarelor, tractului urinar și rinichilor, durerile de cap, căderea părului

3453

Majoritatea oamenilor când sunt bolnavi înainte de a merge la medic încearcă să se vindece într-un mod alternativ, rețetele bunicii și recomandările populare vechi. Pentru majoritatea bolilor, înțelepciunea populară are propriul său secret și recomandare.

Ierburile, ceaiurile, ierburile diverse și rețetele neobișnuite sunt bogăția farmaciei populare care ne ajută la răceli, erupții cutanate, căderea părului, respirație urât mirositoare, arsuri și altele asemenea. Deși medicina oficială este suspectă de acest tip de tratament, toată lumea apelează la o rețetă populară cel puțin o dată în viață.

Dacă aveți probleme cu căderea părului , un rachiu bun de casă, câteva capete de usturoi și puțină urzică sunt soluția potrivită pentru problemele dvs. Într-un litru de grapefruit, puneți capetele de usturoi și o mână de rădăcini de urzică.

Puneți concentratul astfel preparat într-un loc cald și însorit timp de o lună. După o lună, strecurați lichidul și frecați-l la rădăcina părului.

Bunica îți va spune că arsura va fi atenuată dacă pui imediat pe zona arsă felii de cartofi sau albușuri de ou. Când încercați un fel de mâncare, se întâmplă adesea să vă ardeți limba.

Dacă vi se întâmplă asta în viitor, este suficient să beți puțin oțet și durerea neplăcută va dispărea.

Oricine a suferit de dureri de ureche știe că este una dintre cele mai urâte și mai neplăcute dureri. Medicina populară spune că este bine să puneți câteva picături de ulei de arbore de ceai sau ulei de măsline în ureche, apoi să puneți vată.

Pentru durerile de cap, medicina populară recomandă o rețetă aparent fără gust. Și anume, sfatul este să beți multă lămâie proaspătă într-o jumătate de ceașcă de cafea neagră tare și să beți băutura.

Pentru problemele inflamatorii ale ovarelor, tractului urinar și rinichilor, se recomandă ceaiul de gălbenele. Puneți o mână de gălbenele într-un litru de apă și lăsați-o să fiarbă. Se strecoară și se bea călduț. Se poate bea și rece și se recomandă să-l beți pe parcursul întregului proces inflamator.

Ceaiul de ceapă este una dintre cele mai populare și răspândite rețete în tratamentul simptomelor de răceală. Rețeta este să speli ceapa și să o tai în patru părți și să o dai la fiert, după ce a fiert apa, gătești ceapa încă zece minute. Când se răcește puțin, adăugați miere și lămâie și beți ceaiul.

Pentru a spori imunitatea , se recomandă o rețetă cu miere și lămâie. Este necesar să curățați o jumătate de kilogram de lămâi, dar păstrați coaja și cu ajutorul unui tocător electric obțineți terciul. Amestecați acest terci cu jumătate de kilogram de miere caldă și puneți amestecul într-un borcan de sticlă. Luați o lingură din acest amestec în fiecare dimineață.

Pentru a preveni răcelile și a întări sistemul imunitar în general, se recomandă utilizarea verzei cât mai mult posibil în dietă. Medicina populară subliniază că varza depășește multe alte plante medicinale. În lunile de iarnă, varza acută este cea mai utilizată și s-a dovedit că crește rezistența la multe boli.

Când varza se ia sub formă de ceai sau supă, aceasta previne răcelile, tusea și gripa și are un efect antiseptic asupra organelor respiratorii.

Varza este utilizată pentru a reduce umflarea. Dacă sunteți lovit, puteți elimina umflăturile și vânătăile cu ajutorul vechiului medicament. Este suficient să înfășurați două frunze de varză pe locul lovit.

Varza este bogată în săruri minerale, vitamine și clorofilă, de aceea este recomandată persoanelor anemice care ar trebui să o mănânce crudă sau aburită. Ar fi bine să beți două pahare de suc stors în timpul zilei.

Una dintre numeroasele rețete pentru febră recomandă să luați un amestec de scoarță de mesteacăn și floare de zovin 2 linguri, ciucure, floare de tei și linx o lingură. Se amestecă totul bine și se toarnă 2 linguri din acest amestec cu 3 decilitri de apă clocotită.

Se lasă să stea acoperit 10 minute, apoi se strecoară, se îndulcește, se adaugă puțin suc de lămâie și se beau câteva înghițituri la fiecare oră sau două.

Lemongrass, citronă sau denumită popular „planta regină” este utilizată ca mijloc de calmare și relaxare, împotriva greței și vărsăturilor la femeile însărcinate și este recomandată în special pentru crizele nervoase, oboseala fizică sau intelectuală, migrenele, nevralgia și amețelile.

Floarea de soc este utilizată pentru migrene, gută, sciatică, nevralgie, dezinfectare, pentru clătirea gâtului și a gurii, împotriva răcelilor. Floarea de soc se culege de îndată ce floarea începe să se deschidă pe vreme frumoasă și însorită.

Floarea conține heterozide care provoacă transpirație, sambunigrozid, heterosid flavonoid, rutozid, tanin 0,025%, ulei esențial, rășini, zahăr, colină, acizi organici.

Proprietățile curative ale mierii ameliorează diferite afecțiuni, iar în cazul problemelor cardiace, este necesar să luați o lingură mare de miere dizolvată într-un pahar cu apă călduță de trei ori pe zi, cu o oră și jumătate înainte de mese.

Remediul popular împotriva amigdalelor umflate recomandă măcinarea fină a rădăcinii de marshmallow și a semințelor de in. Sunt amestecate și fierte ca terciul.

În timp ce este fierbinte, terciul este așezat pe o cârpă, care este îndoită și pusă pe zona gâtului dureroasă.

Gâtul acoperit este înfășurat suplimentar într-o eșarfă, pentru a menține locul cald mai mult timp.

Și împotriva atacurilor biliare, se recomandă un amestec de 150 g de ulei de măsline, 15 g de coniac și două gălbenușuri de ou, care se amestecă timp de 15 minute, după care se adaugă un sfert de gram de mentol.

Preparatul se ia înainte de un atac biliar. Sucul de ridiche neagră (ras și strâns în suc) este, de asemenea, bun pentru ameliorarea problemelor biliare și se bea de trei ori pe zi, într-un pahar mic.

În cele din urmă, vă aducem o rețetă pentru o viață lungă, care este formată din trei ingrediente care asigură sănătate, frumusețe și viață lungă. Luați 10 lămâi, 10 căței de usturoi și 1 kilogram de miere.

Strângeți sucul a 10 lămâi, zdrobiți usturoiul și amestecați cu 1 kg de miere. Se toarnă în borcane de sticlă și se lasă într-un loc întunecat și răcoros timp de 8 zile. Luați o lingură de două ori pe zi înainte de mese.

Cei care propagă rețete populare cred că oamenii au fost tratați timp de secole prin ceea ce le-a dat natura, totuși, aceste sfaturi au fost suprimate de medicina oficială sau complet uitate.

Dar proprietățile curative ale ierburilor și ceaiurilor vin uneori ca o surpriză. Cereți-i bunicii sau mamei o carte de sfaturi populare, ierburi sau altele similare, deoarece cu siguranță veți găsi ceva interesant pentru dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.