Aromate, cu lamaie si nuca, fragede si simplu de facut, completeaza cu succes orice platou de prajituri, Se pastreaza foarte bine si mai multe zile (daca apuca) fiind ideale dupa masa, ca desert cat si langa o ceasca cu ceai.
Ingredientele-s simple, nu contin nici praf de copt nici bicarbonat sau alti agenti de crestere. Modul de preparare si mai simplu, asa ca sa vedem cum se prepara.
Ingrediente
Pentru fursecuri
200 g unt
250 g faina
un varf lingurita sare
2 oua
100 g zahar pudra
o lingurita coaja rasa lamaie
Pentru finisat
200 g nuca
zahar pudra
Mod de preparare Fursecuri arici
Amesteca intr-un bol untul, lasat in prealabil la temperatura camerei, cu galbenusurile, faina, zaharul pudra, sarea si coaja rasa.
Trebuie sa obtii un amestec omogen, nelipicios.
Aduna-l intr-o bila si acopera bila cu folie alimentara.
Da-o la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Scoate bila de la frigider si rupe din ea bucatele de aproximativ 30 grame. Modeleaza-le pe toate in forma de bilute.
Preincalzeste cuptorul la 175 grade.
Bate cu o furculita, intr-un bol larg, albusurile ramase de la aluat.
Intr-un alt bol pregateste nuca macinata grosier (deci nu fin!) Eventual o poti toca pe un fund, cu un cutit ascutit.
Trece fiecare bila prin albus de ou, apoi prin nuca.
Aseaza bilele astfel obtinute, intr-o tava cu hartie pentru copt.
Da tava la cuptor si coace aceste fursecuri arici pentru 25 minute.
Calde, pudreaza-le cu zahar pudra. Eu nu le-am pudrat foarte mult, nu voiam sa le fac exagerat de dulci.
Lasa-le sa se raceasca, apoi serveste.