Mâini, picioare fine și un păr fără mătreață cu ajutorul oțetului de mere. Mod de folosire pentru rezultate bune

2541

Turnaţi pe mâini o jumătate de ca­nă de apă amestecată cu o linguriţă de oţet. Pudraţi-vă apoi mâinile, cât sunt umede, cu o ju­mătate de lin­gu­ră de zahăr praf, iar deasupra tur­naţi o linguriţă de ulei pentru be­beluşi.

Frecaţi-vă mâinile cu acest amestec vreme de două minute, apoi spălaţi-vă cu un să­pun fin. Veţi avea nişte mâini de o fineţe ma­gică şi o senzaţie de catifea.

* Scufundaţi-vă mâinile vreme de câteva minute în apă fierbinte cu oţet, apoi, fără să le ştergeţi, ungeţi-le cu vaselină. Pentru rezultate dura­bile, practicaţi procedeul seara, îna­in­te de a vă culca.

* Adăugaţi o lingură de oţet de mere la două căni mari de apă fier­binte (cât suportaţi). Ţineţi-le aşa 5 minute, apoi tamponaţi-le cu un pro­sop. Aplicaţi o jumătate de linguriţă de vaselină pe mâini şi puneţi-vă mănuşi de bumbac. Păs­traţi-le peste noapte. A doua zi, mâi­nile dvs. vor fi mai fine decât mă­tasea şi vor rămâne aşa, indiferent de treburile casnice de peste zi.

Picioare fine

* Calozităţile şi bătăturile de pe pi­cioare provoacă, adesea, dureri la mers. Înmuiaţi-le vreme de 5 minute în apă caldă în care adăugaţi o ceaşcă de oţet de mere, apoi frecaţi bine întăriturile de piele cornoasă cu za­hăr praf. Faceţi un masaj rapid cu ulei pentru bebeluşi, spălaţi-vă cu un săpun fin, apoi încăl­ţaţi-vă cu şosete de bumbac. (În niciun caz din ma­terial sintetic.)
* Înmuiaţi-vă zilnic picioarele într-un lighean cu apă caldă, cu clă­buc de să­pun, în care adăugaţi o cană de oţet.

Remedii împotriva mătreţii

* Spălaţi-vă şi clătiţi-vă pe cap ca de obi­cei, apoi aplicaţi un amestec de apă cu oţet (în părţi egale) pe toată lungi­mea părului. Nu vă mai clătiţi.

* După ce vă spălaţi pe cap şi vă clă­tiţi ca de obicei, aplicaţi pe părul ud, vre­me de 5 minute, un amestec de o ju­mă­tate de cană de oţet de mere, în care di­zolvaţi două tablete de aspirină pi­sată. Clătiţi-vă bine. În ultima apă, pu­neţi o lingură de oţet

Baie de aburi cu oţet

Puneţi la fiert o cană de oţet de me­re şi vărsaţi-l într-un lighean mai mic. Acoperiţi-vă capul cu un pro­sop, pentru a lăsa să vă pătrundă aburii în piele. Când oţetul se răceşte, ştergeţi-vă cu el obrazul, folosind un tampon, asemenea unei loţiuni as­trin­gente. Baia de aburi cu oţet este un mijloc ideal de înmuiere a epider­mei înainte de a aplica un pro­dus hi­dratant sau pentru a strânge po­rii după o curăţire a tenului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.