SOCATĂ: reţeta cu flori de soc uscate, care face bine la sănătate

899

Socata este o băutură deosebit de plăcută, răcoritoare şi spumantă. În plus, ea realizează un aport vitaminic deloc neglijabil: conţine o doză însemnată de vitamina C, alături de A şi de vitamine din complexul B.

Socata este o băutură – medicament indicată în special adulţilor care au nevoie de o stimulare suplimentară a digestiei şi a proceselor de eliminare, precum şi de un tonic general.

Elixir pentru rinichi

Socata stimulează puternic activitatea rinichilor (consumată în cantităţi mai mari), previne precipitarea sărurilor şi formarea nisipului şi a pietrelor la rinichi. Ajută la eliminarea surplusului de apă din ţesuturi, tratând eficient umflarea mâinilor şi a picioarelor.

Socată – reţetă cu flori de soc uscate

Ingrediente

12 ciorchini de flori de soc uscate

sucul de la 2 lămâi

300 de grame de miere

3 litri de apă

Mod de preparare

Florile de soc se mărunţesc şi se pun într-un borcan de 4-5 litri. Se toarnă peste flori sucul de lămâie proaspăt stors şi mierea. Se adaugă şi cei 3 litri de apă şi se amestecă totul foarte bine, până când mierea se dizolvă. Socata, o bautura cu valoare terapeutica insemnata Se acoperă borcanul cu o farfurioară şi se lasă să fermenteze timp de 3 zile, la temperatura camerei. De 2 ori pe zi, se amestecă conţinutul borcanului cu ajutorul unei linguri de lemn cu coada lungă. Când lichidul din interiorul borcanului a căpătat miros pregnant de soc şi are un gust uşor înţepător (de la dioxidul de carbon eliminat în timpul fermentaţiei), socata se filtrează. Socata se pune în sticle de 1 litru, la frigider. Este indicat ca sticlele să se depoziteze cu gura în jos.

Mod de administrare

♣ Ca tonic general, se iau 3 paharele (30-75 ml.) pe zi, cu un sfert de oră înainte de masă. ♣ Pentru sănătatea rinichilor, se recomandă consumul unui litru şi jumătate de socată pe zi. ♣ Persoanele care se confruntă frecvent cu afecţiuni precum nefrită, pielonefrită sau cistită vor face, o dată la 3 luni, câte o cură de 1-2 săptămâni cu socată.

Efectele terapeutice ale socatei

Tonic general

Combaterea constipaţiei

Combaterea retenţiei de apă în ţesuturi

Tratarea/prevenirea infecţiilor urinare sau renale

Combaterea mâinilor şi picioarelor umflate.

Contraindicaţii

Deşi este slab alcoolizată, socata le este contraindicată copiilor, deoarece ei sunt foarte sensibili la acţiunea alcoolului, care le poate perturba anumite procese de creştere, dezvoltare intelectuală, etc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.