Noul Polidin iese din laborator. Va fi lansat pe piață și sub formă de capsule gelatinoase şi spray nazal

5394

Polidinul va fi disponibil și sub formă de capsule gelatinoase de tip ursuleţ. Foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”

Reprezentanţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino anunţă că reluarea producţiei de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepţie românească, a depăşit etapa de laborator.

Scopul este că produsul să ajungă pe piaţa de suplimente alimentare. Ca urmare, Polidinul va fi fabricat şi comercializat sub forme mai atractive pentru diferitele categorii de populaţie.

Foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”
„În acest scop, s-a dezvoltat şi modernizat procesul de fermentaţie bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convenţională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate).

Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obţine capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleţ (POLIDIN –O) şi spray nazal (POLIDIN-N).

Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se doreşte ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populaţie (copii, adulţi, vârstnici)”, au anunţat reprezentanţii institutului.

Specialiştii mai anunţă că vor continua testele clinice astfel încât Polidinul să fie repus pe piaţă şi sub formă de medicament cu administrare injectabilă. Toate activităţile se desfăşoară în Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din institut în cadrul unui proiect al Ministerului Apărării Naţionale.

Importanța polidinului pentru sănătate

Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului, medicament care era utilizat în perioada interbelică. Medicamentul a fost inventat la Institutul Cantacuzino în anul 1966 și produs până în anul 2012.

El avea ca principal scop profilaxia, mai exact era utilizat pentru stimularea rezistenței antiinfecțioase. Era utilizat și ca tratament adjuvant în diverse infecții (ale căilor respiratorii, uro-genitale, chiar și gripa) și arsuri.

Medicii recomandă administrarea lui în timpul anotimpurilor reci, când frecvența infecțiilor acute este ridicată.

Polidinul era alcătuit dintr-un amestec format din 13 specii bacteriene inactivate termic și era administrat prin injecție, asemănător unui vaccin.

În colectivul de cercetare care a elaborat această formulare s-a numărat și șefa de producție Sylvia Hoișie, considerată „mama Polidinului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.