Prepararea vinului medicinal din nuci verzi pentru inima, ficat, reumatism etc.

14162

Este benefic în tratarea anemiei, diareei, reumatismului, hipertensiunii arteria­le, bolilor de inimă, de ficat.

Pentru prepararea acestui vin, se folosesc nu­mai nucile verzi, culese la începutul lunii iulie.

Mod de preparare:

Într-un borcan de sticlă mare, de 20 de litri, se pun 50 de nuci tă­iate în patru (cu coajă cu tot). Se adaugă 2,5-3 kilo­grame de zahăr şi 15 litri de apă fiar­tă şi răcită. Se a­mestecă foarte bine, până la în­cor­­porarea perfec­tă a zahărului. Apoi se adaugă droj­dia (20 g), dizolvată în puţină apă caldă. Se acoperă borcanul cu un capac găurit, în care se introduce un furtun pentru eliminarea dioxidu­lui de carbon (un capăt al acestuia se pune dea­supra lichidului din borcan, celălalt capăt în­tr-un borcan mic, cu apă). Recipientul se lasă într-un loc ferit de lumina soarelui, la o tempe­ra­tură de maximum 18 grade, timp de şase-opt săptămâni. * După această perioadă de timp, se scoate vinul, folosind un furtun, şi se toarnă în recipiente din sticlă închisă la culoare. Se astu­pă bine şi se lasă într-un loc răcoros şi întune­cos, timp de alte două luni, după care se poate consuma.

Mod de folosire: Se administrează câte o lingură, după mesele principale ale zilei, fără restricţie de timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.