Ouăle măresc colagenul din corp, oferind sănătate pielii și articulațiilor!

1297

Colagenul este o proteina care se gaseste in abundenta pe corp. Este în principal responsabil pentru întărirea pielii și elasticitatea care ne face să arătăm tineri și sănătoși.

Pe lângă piele, colagenul este prezent și în oase , mușchi și tendoane și este considerat a fi principalul liant care unește corpul.

Pe măsură ce îmbătrânim, din păcate corpurile noastre încep să producă mai puțin colagen natural, care se observă în primul rând în piele. Pielea începe să se relaxeze și să se încrețească . De asemenea, putem simți slăbiciune musculară, iar articulațiile noastre pot suferi de cartilaj slăbit .

Colagenul este foarte important pentru aspect și fitness fizic. Factorii care îngreunează producerea de colagen nu sunt doar procesul inevitabil de îmbătrânire, ci și o alimentație deficitară, consumul excesiv de alcool, fumatul și expunerea la soare .

CUM PUTEM MĂRII PRODUCȚIA DE COLAGEN ÎN CORPUL NOSTRU?

Vestea bună este că, dacă îți plac ouăle , ești pe drumul cel bun! Ouăle conțin – într-adevăr – o cantitate suficientă de colagen; conform studiilor, colagenul este prezent în gălbenuș și coji de ouă la niveluri impresionante.

Ouăle au două membrane subțiri, una interioară și una exterioară, între cochilie și albuș, care protejează oul de infecțiile bacteriene. Aceste membrane sunt o sursă foarte bogată de colagen.

Conform cercetărilor efectuate începând cu anii 1980, aceste membrane conțin o substanță similară cu două tipuri de colagen din corpul nostru cunoscute sub numele de colagen de tip I și V ( 1 ). Potrivit unei cercetări mai recente , colagenul este prezent și în gălbenușul de ou. ( 2 )

Colagenul de tip I este de departe cea mai abundentă formă de colagen din corpul uman. Este extrem de puternic și se găsește în principal în tendoanele pielii, în țesuturile vindecătoare, în oase și în pereții arteriali. Cel puțin 90% din colagenul prezent în corpul nostru este de tip I. Colagenul de tip V, care se găsește și în membranele cu coajă de ou, se găsește în păr, în membranele celulare și în placentă.

BENEFICII INCREDIBILE PENTRU PIELE.

Inevitabil îmbătrânim, deci producem mai puțin colagen, ceea ce are efecte evidente și nedorite asupra aspectului nostru. Pielea noastră își pierde rezistența și elasticitatea, ridurile ies în prim plan.

Studii recente au confirmat că colagenul derivat din membranele de ou poate avea un efect extrem de benefic asupra sănătății și aspectului pielii.

ȚESUTUL CONECTIV ȘI SĂNĂTATEA COMUNĂ.

Colagenul este vital pentru sănătatea articulațiilor și a țesuturilor conjunctive. Colagenul din membranele din coajă de ou conține substanțe nutritive importante precum acidul hialuronic , sulfatul de condroitină și aminoacizii care ajută la menținerea articulațiilor și tendoanelor puternice.

Cercetătorii au descoperit că dozele de 500 mg o dată pe zi din suplimentul de colagen din ouă au avut un efect semnificativ asupra durerii articulare, atât pe termen scurt, cât și pe termen lungSuccesul studiului înseamnă că suplimentele de colagen din ouă ar putea fi utilizate ca un nou tratament pentru afecțiuni precum artrita , guta , fibromialgia și lupusul eritematos și este o alternativă potențial sigură la analgezice și antiinflamatoare.

OSTEOARTRITA.

Osteoartrita afectează multe milioane de oameni din întreaga lume și este cel mai frecvent tip de artrită. De obicei, se dezvoltă pe măsură ce îmbătrânim, iar cartilajul dintre oase începe să se usure. Poate fi o afecțiune foarte dureroasă și debilitantă care afectează întregul corp, dar apare de obicei la genunchi, brațe, coloana vertebrală și șolduri.

Colagenul din ouă oferă o adevărată speranță multor suferinzi din întreaga lume.

Studiile au arătat că colagenul suplimentar derivat din membranele cojii de ou poate ajuta la ameliorarea durerilor articulare și a rigidității la persoanele cu osteoartrita. Un alt studiu recent publicat în 2009 în revista Clinical Rheumatology a analizat efectul acestuia asupra persoanelor cu osteoartrita genunchiului.

MOBILITATE COMUNĂ ÎMBUNĂTĂȚITĂ.

Dacă vă numărați printre cei care au dureri și disconfort la nivelul articulațiilor, ceea ce face dificilă mișcarea, avem vești bune pentru dvs.

Un alt studiu a evaluat efectul membranelor cu coajă de ou hidrolizate asupra funcției articulare și durerii cronice. Participanții la studiul dublu-orb au fost tratați cu membrană de coajă de ou și apoi li s-a administrat placebo pentru o perioadă de patru săptămâni.

Cercetătorii au descoperit că participanții au prezentat îmbunătățiri semnificative în domeniul lor de mișcare pe tot corpul în perioada în care li s-a administrat preparatul cu membrană de coajă de ou

SISTEMUL DIGESTIV.

Nu există nicio îndoială că colagenul are capacitatea de a ajuta pielea și de a vindeca durerile articulare, dar știați că contribuie și la sănătatea digestivă?

Doi dintre aminoacizii prezenți în colagenul din ou, numit glicină și prolină, asigură că tractul digestiv rămâne sănătos, deoarece reconstruiesc țesuturile mucoasei intestinale a tractului digestiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.