Salvați roșiile de mană – 6 rețete cu care puteți salva legumele!

53871

REȚETA 1 — EMULSIA

Aveți nevoie de:

  • 5 litri de apă;
  • o lingură de bicarbonat de sodiu;
  • 3 linguri de ulei;
  • o linguriță de săpun lichid.

Mod de preparare și aplicare:

1.Combinați toate ingredientele necesare.

2.Agitați foarte bine soluția și, folosind un pulverizator sau atomizor, stropiți îndată plantele cu ea.

Rețeta 2 – Decoct de conifere

INGREDIENTE:

  • 1 borcan de 1l de ace (de brad, pin);
  • 500 ml de apă;
  • 30 gr săpun de rufe.

MOD DE PREPARARE:

Fierbeți acele timp de 5 minute, lăsați decoctul să se răcească și îl strecurați printr-o bucată de tifon. Îl diluați apoi cu apă în proporții de 1:5 și adăugați săpun. Prelucrați culturile imediat.

Rețeta 3 – Infuzie de gunoi de grajd

INGREDIENTE:

  • 1l bălegar proaspăt de vacă;
  • 10l de apă.

MOD DE PREPARARE:

Amestecați bălegarul cu apă și stropiți plantele imediat, folosind o mătură.

Rețeta 4 – Infuzie de urzici

INGREDIENTE:

  • 1 kg de urzici;
  • 3l de apă;
  • 30 gr săpun de rufe.

MOD DE PREPARARE:

Mărunțiți urzicile, turnați apa, infuzați amestecul timp de 24 de ore, apoi îl strecurați, adăugați săpunul și prelucrați tomatele.

Rețeta 5 – Infuzie de usturoi

INGREDIENTE:

  • 200 gr de usturoi (sau tije);
  • 200 gr de apă;
  • 20 gr de iod;
  • 30 gr săpun de rufe.

MOD DE PREPARARE:

Dați usturoiul prin mașina de tocat carne și măcerați pasta obținută timp de 2-3 zile în apă. Strecurați infuzia și diluați-o cu 10l de apă.

Adăugați iodul și săpunul, după care puteți prelucra roșiile.

Rețeta 6 – Laptele și zerul

Aveți nevoie de:

  • 2 litri de lapte sau zer;
  • un pahar de zahăr(200 g);
  • 10 litri de apă.

Mod de preparare și aplicare: combinați toate ingredientele necesare și stropiți plantele cu soluția obținută.

Spor la grădinărit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.