Semințe de muștar – remedii naturiste, mod de aplicare și consum

523

Semințele de muștar sunt o sursă excelentă de minerale precum magneziu, calciu, potasiu și fosfor. Este o sursă excelentă de folat și vitamina A.

1. Prevenirea cancerului
Semințele plantei de muștar posedă cantități ample de substanțe nutritive care contracarează cancerele precum cel de colon, vezică urinară și intestinal. Cercetările au descoperit în aceste semințe substanțe care descurajează dezvoltarea celulelor canceroase și previne formarea oricăror celule canceroase.

Semințele de muștar conțin o mulțime de fitonutrienți numiți glucozinolati, eficienți împotriva cancerului. Studiile au arătat efectele anticanceroase ale acestor componente care inhibă creșterea celulelor canceroase și protejează împotriva formării sale.

Semințele au proprietăți chemopreventive care ajută la restabilirea nivelurilor de glutation și stimulează inducerea apoptozei fără a afecta celulele sănătoase normale.

2. Tratarea psoriazisului
Semințele de muștar sunt eficiente pentru psoriazis și bolile autoimune inflamatorii critice. Și-a dovedit utilitatea pentru tratamentul inflamației și a rănilor asociate cu psoriazisul. Pe baza cercetărilor, medicația cu semințe de muștar promovează mișcarea enzimelor sănătoase, cum ar fi glutation peroxidaza, superoxid dismutaza și catalaza, care promovează acțiunea defensivă și de tratament în orice boală.

3. Dermatita de contact
Semințele de muștar sunt utile pentru vindecarea dermatitei de contact. Studiile concluzionează că utilizarea semințelor sprijină tratarea efectelor asociate dermatitelor de contact.

4. Afecțiuni respiratorii
Semințele de muștar au efecte calmante în tratamentul problemelor de răceală și gripă. Acționează ca un decongestionant care sprijină eliminarea mucusului. Semințele sunt benefice și pentru calmarea oboselilor cauzate de boli.

5. Menopauza
Semințele de muștar sunt benefice pentru femei în perioada menopauzei. Magneziul cu calciu ajută la promovarea sănătății osoase și la prevenirea leziunilor osoase asociate menopauzei. Previne scăderea procentului de magneziu în oase ajută la scăderea riscului de osteoporoză la femeile în vârstă.

👉 Utilizările medicinale ale semințelor de muștar

– Când vă confruntați cu astm, bronșită, pneumonie etc., folosiți o cataplasmă de făină de muștar în jurul pieptului timp de aproximativ 15 minute.

– Pentru reumatism, măcinați semințele și amestecați cu apă până formați o pastă și aplicați-o pe zona afectată.

– Aplicați o pasta din semințe de muștar pentru a vă ameliora congestia.

– Semințele sunt consumate ca stimulent pentru pofta de mâncare.

– Ceaiul de muștar este util pentru tratarea sughițului.

– Bea un pahar de lapte adăugând câteva semințe de muștar negru pentru a crește pofta de mâncare. Consumați-l înainte cu 15 – 20 de minute înainte de mese.

– Măcinați un sfert de linguriță de semințe de muștar și amestecați cu apă pentru a forma o pastă. Consumați această pastă adăugând miere pentru a elimina congestia toracică.

– Beți o cană de apă caldă combinată cu două lingurițe de pulbere de muștar.

– Se amestecă două căni de miere și patru căni de apă adăugând în ea o lingură de pulbere albă de muștar. Consumați o lingură din acest amestec în mod regulat pentru a vă ameliora constipația.

– Aplicați pasta făcută cu semințe de muștar pe piele pentru a vindeca pecingine. Folosiți această pastă de trei până la patru ori pe zi și spălați-o cu apă călduță.

– Prăjiți o mână de semințe de muștar într-un litru de ulei de cocos. După ce amestecul se răcește, strecurați-l și aplicați-l pentru a îngriji pielea și pentru a elimina coșurile.

– Grecii antici foloseau pasta de muștar în tratarea durerii de dinți, lipsa poftei de mâncare și circulația slabă a sângelui.

 

– Decoctul de semințe este utilizat pentru curățarea ficatului și splinei și, de asemenea, pentru tratarea tumorilor, carcinomului și abceselor.
Pregătiți această cataplasmă specială, combinând 100g pulbere de muștar negru împreună cu apă, suficientă pentru a face o pastă moale. Persoanele care nu pot tolera muștarul pot folosi jumătate din cantitatea de muștar, precum și 100g de făină de in.

❗️Precauții:
– Utilizarea excesivă a muștarului provoacă iritații gastrice, sângerări din mucoasa intestinală și stomac.
– Persoanele cu probleme de sănătate trebuie să se adreseze medicului înainte de utilizare.
– Evitați utilizarea excesivă.

 Cum se consumă semințele de muștar?

– Folosiți pasta de muștar în sandvișuri, sosuri de salată, maioneză și hot dog.
– Semințele de muștar pot fi prăjite într-o tigaie.
– De asemenea, se adaugă la diverse produse alimentare, cum ar fi sosurile de maioneză, cremele de salată, murăturile și curry.
– În bucătăria indiană, semințele de muștar negru sunt folosite ca condimente în curry.
– Este folosit ca ingredient în sosurile de salată.
– Pulberea de semințe de muștar este folosită pentru aromarea alimentelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.