Uleiuri esențiale din Biblie – cele mai menționate 12 uleiuri

981

Uleiurile esențiale au făcut parte integrantă din viața de zi cu zi a oamenilor de mii de ani. Cel puțin 33 de uleiuri esențiale specifice și plante care produc uleiuri aromatice sunt menționate în Biblie, iar cuvântul „tămâie” este menționat de 68 de ori în Scriptură.

Psalmul 45: 7-8, Proverbele 27: 9, Isaia 61: 3 și Evrei 1: 9. In toate se face referire, intr-un fel sau altul, la uleiuri esentiale, precum „uleiul bucuriei” și „uleiul fericirii” și vorbesc despre modul în care uleiurile „Bucură inima”.

Uleiurile esențiale sunt, de asemenea, menționate în Biblie ca parfumuri, mirosuri, unguente, arome, parfumuri și arome dulci. În total, in Biblie există peste 600 de referințe la uleiuri esențiale și / sau plante aromatice din care au fost extrase.

12 Uleiuri esențiale menționate des in Biblie:

1. Tămâie
Tămâia este regele uleiurilor. A fost folosit ca o componentă principală a tămâiei sfinte, un medicament și o monedă – și, desigur, a fost un dar de la înțelepți către pruncul Isus. De fapt, la momentul nașterii lui Isus, atât tămâia, cât și smirna ar fi putut fi mai valoroase decât greutatea lor în al treilea dar: aurul.

2. Mir
Citat în Scriptură de 156 de ori, folosirea uleiului de smirnă în Biblie a inclus utilizarea ca unguent, parfum, ingredient de îmbălsămare și ca tratament de înfrumusețare a pielii de către Regina Esther în Estera 2:12. De departe, cea mai obișnuită utilizare a smirnei în Biblie este ca parte a uleiului de ungere sfântă.

3. Scortisoara
La fel ca smirna, uleiul de scorțișoară era un ingredient principal în uleiul de ungere sfântă și era folosit pentru a curăța aerul, a ucide mucegaiul și a acționa ca un medicament natural. În Proverbele 7:17, Solomon folosește acest ulei aromatic în dormitor și ca parfum natural sau colonie.

4. Lemn de cedru
Regele Solomon a folosit lemnul de cedru la construirea templului lui Dumnezeu și Isus a fost răstignit pe o cruce din lemn de cedru sau chiparos. Se credea că aduce înțelepciune, era folosit pentru curățarea ritualului și servea drept medicament în tratarea afecțiunilor pielii și a leprei.

5. Nard sau mosc
În vremurile biblice, „nardul” nu era doar un parfum foarte scump, ci și un unguent prețios care era folosit ca medicament. Interesant este că „ nardul ” folosit în Biblie poate fi de fapt uleiul de lavandă. În Ioan 12: 3, Biblia povestește modul în care nardul a fost folosit pentru a-l unge pe Isus cu câteva zile înainte de moartea și învierea Sa.

6. Isop
În Vechiul Testament, Dumnezeu a poruncit poporului Său să folosească isopul în curățirea ceremonială a oamenilor și a caselor. Isopul apare la răstignirea lui Isus, când soldații romani i-au oferit lui Isus o băutură de oțet de vin pe un burete la capătul unei tulpini de isop.

7. Cassia (scortisoara chinezeasca)
O plantă foarte asemănătoare cu scorțișoara, uleiul de cassia este al patrulea ingredient enumerat în uleiul sfânt de ungere detaliat în Exodul 30:24. Este posibil să fi fost scos din Egipt când israeliții au fugit de Faraon și a fost folosit în mod obișnuit cu smirnă și aloe pentru a parfuma hainele.

8. Lemn de santal (Aloe)
În Scriptură, lemnul de santal este denumit „aloe” și este numit unul dintre uleiurile de bucurie și fericire, împreună cu tămâie, smirnă și lemn de cedru. Nicodim și Iosif din Arimateea au adus lemn de santal (aloe) și smirnă pentru a-l îngropa pe Iisus, iar pe piața de astăzi, cantitatea de uleiuri folosite ar fi în valoare de aproximativ 200.000 de euro.

9. Chiparos
Chiparosul este sărbătorit în Scriptură ca un simbol al puterii, securității și prosperității. Biblia menționează chiparosul drept lemnul ales pentru construcție, comerț și chiar armament. În Geneza 6:14, Dumnezeu i-a poruncit lui Noe să „facă o arcă din lemn de gofer”, care în zilele noastre este de fapt „chiparos”.

10. Galban
Galbanul este un ingredient principal al tămâiei sfinte folosite în inima templului în Exodul 30:34. Interesant este faptul că, deși galbanul în sine are un miros oarecum urât, atunci când este ars cu alte uleiuri cu miros dulce în tămâie sfântă, are cel mai frumos parfum și s-a crezut că echilibrează emoțiile.

11. Trandafirul lui Sharon
Menționat în Cântarea lui Solomon, trandafirul lui Sharon nu este într-adevăr un „trandafir”, ci în schimb similar cu hibiscusul sau laleaua (care este, de asemenea, o sursă de șofran). Unii expozanți ai Bibliei văd trandafirul lui Sharon ca Hristos și crinul ca biserica, mireasa Sa.

12. Calamus
Cunoscut și sub denumirea de „trestie dulce”, calamusul este o plantă veche, care este probabil ceea ce știm acum ca obligeană. În vremurile biblice, calamusul era folosit în parfumuri, tămâie și ca ingredient în uleiul special de ungere sfântă folosit de preoți în templu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.