Salată cu ton – gustos, rapid și sănătos!

2159

Salata verde cu ton se prepară extrem de ușor și rapid, însă este savuroasă precum un fel de mâncare sofisticat. Rezultatul este îndeajuns de sățios încât să poți considera salata ca fiind una din cele trei mese principale. In funcție de ingredientele pe care le alegi, poți să gătești sănătos și dietetic salata verde cu ton.

Pentru 100 g de salată verde, aportul energetic mediu este de 15 Kcal, iar nutrienții pe care îi conține sunt foarte importanți. Frunzele de salată sunt alcătuite preponderent din apă și substanțe hrănitoare cum ar fi vitamine, fibre, grăsimi, proteine și carbohidrați.
Într-o alimentație echilibrata, proteinele din pește sunt foarte necesare organismului.

Precum alte tipuri de pește, tonul conține aminoacizi, antioxidanți și acizi grași cum ar fi Omega 3 și Omega 6.
Astfel, salata verde cu ton reprezintă o hrană echilibrată în alimentația noastră, un mod plăcut și savuros de a slabi mâncând.

Ingrediente (2 porții)

– 1 ton în suc propriu
– 2 roșii
– 2 ouă
– frunze de salată
– ulei de măsline
– suc de lămâie
– sare
– piper

Mod de preparare:

– Se scoate tonul din conservă și se lasă să se scurgă într-o strecurătoare.
– Ouăle se fierb 6 minute. După ce se răcesc, se curăță și se taie sferturi.
– Se spală frunzele de salată și se pun pe un platou. Se adaugă felii de roșii, ton și oul. Se presară sare și piper și se stropesc cu ulei de măsline și lămâie.
– Poftă bună!

Ingrediente (2 porții):

– o salata verde
– 2 roșii
– un morcov
– un castravete
– o ceapă verde
– o ceapă roșie
– 2 ouă fierte
– o conservă de ton în suc propriu sau în ulei de măsline
– o conservă de porumb dulce (nu la dietă!)
– măsline negre fără sâmburi (le evit la dietă, sau adaug mult mai puține decât de obicei)
– zeamă de lamaie

Mod de preparare:

– Se scoate tonul din conservă și se lasă să se scurgă într-o strecurătoare.
– Ouăle se fierb 6 minute. După ce se răcesc, se curăță și se taie sferturi.
– Se spală legumele, se toacă și se amesteca într-un castron mare. La final se adaugă sare, piper și zeama de lamaie.

– Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.