5 plante ușor de cultivat care resping muștele, țânțarii și alți dăunători

12946

Când auzim cuvintele „primăvară” și „vară”, majoritatea oamenilor se gândesc la petrecerea timpului în aer liber, la picnicuri sau la grătare cu familia și prietenii.

Din păcate, astfel de activități în aer liber atrag și alți musafiri nepoftiți – muștele.
În timp ce există multe spray-uri disponibile, ideea de a ne acoperi pe noi înșine și împrejurimile cu substanțe chimice toxice este respingătoare pentru mulți oameni.

Astfel, va prezentam câteva plante naturale care va înlătura muștele și țânțarii, iar voi veți putea petrece timp de calitate in natură:

Busuioc

Busuiocul ( Ocimum basilicum ) este de departe cea mai populară plantă din grădini și din bucătăriile din întreaga lume.
Nu numai că busuiocul este excelent pentru gătit și pentru aroma sa minunată, acesta este un produs natural împotriva muștelor și țânțarilor.

Dafin

Frunzele dafinului ( Laurus nobilis ) sunt un alt mare factor de descurajare a dăunătorilor.
Nu numai că această plantă populară respinge muștele, ci poate fi folosită și pentru a menține moliile departe de dulapuri, respinge șoarecii și gândacii din cămară, precum și gâzele din cereale.
L. nobilis poate fi cultivat în ghivece pentru a putea fi adus în interior în lunile mai reci.

Lavanda

Lavanda ( Lavandula augustifoli ) este adesea cultivată pentru parfumul său încântător și florile sale violete minunate.

Lavanda este perfectă pentru plantarea ornamentală în jurul ușilor și sub ferestre, nu numai pentru aspectul și mirosul său, ci și pentru calitățile sale de respingere a insectelor. Pe lângă muște, Lavanda poate respinge puricii, moliile și țânțarii.

Vertice (Tanacetum vulgare)

Vertice sau Tansy (Tanacetum vulgare) a fost folosită din cele mai vechi timpuri pentru a trata totul, de la afecțiuni digestive și paraziți intestinali la vânătăi și dureri articulare.
În timp ce multe dintre aceste utilizări au fost respinse de atunci, Tansy este o plantă extrem de eficientă în respingerea insectelor și a larvelor lor.

Pelin

Pelinul ( Artemisia absinthium ) este probabil cel mai bine cunoscut pentru rolul său în distilarea absintului.
Frunzișul plantei – la fel ca majoritatea speciilor de Artemisia – are o superbă culoare verde-argintiu cu aspect catifelat datorită tricomilor care le acoperă frunzele și tulpinile.
Pelinul este destul de ușor de cultivat, iar uleiurile secretate de plantă sunt încă un alt agent de respingere natural pentru o mare varietate de dăunători, inclusiv muște, șoareci, țânțari, molii și furnici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.