Apă de orez ca produs cosmetic și pentru pierderea în greutate

1240

Orezul este folosit nu numai pentru alimente, ci este și un produs cosmetic excelent. Este folosit pentru curățarea corpului și reducerea greutății.

În aceste scopuri, au fost create multe rețete diferite. Dar cea mai accesibilă este apa de orez simplă.

În ceea ce privește eficiența și varietatea aplicațiilor, acesta poate fi comparat doar cu suc de bicarbonat de sodă sau lămâie.

Apa de orez conține toate vitaminele și mineralele în care orezul este bogat. Acestea sunt în principal vitamine din grupele B și C, precum și diverse minerale, potasiu, calciu, magneziu, sodiu, fosfor, seleniu, zinc, cupru, mangan, fier. Datorită acestei compoziții, apa de orez are un efect benefic asupra pielii feței, a părului și a întregului corp, atât atunci când este aplicată extern, cât și când este consumată intern.

Cum se prepară apa de orez

Apa de orez este doar apă simplă de orez. Adică apa în care se fierbe sau se infuzează orezul. Pentru a pregăti apa de orez, trebuie să turnați orez pentru gătit cu multă apă. Astfel, orezul nu va absorbi toată apa în timpul gătitului, iar excesul din orez rezultat este chiar apa de orez. Și dacă gătești adesea orez, atunci o astfel de apă de orez va fi întotdeauna proaspătă și în cantități mari. Nu o puteți păstra mult timp, doar la frigider timp de 4-5 zile.

Apa de orez, în care a început procesul de fermentare. Proprietățile vindecătoare ale apei de orez fermentate sunt mai puternice decât apa proaspătă, deoarece conține mai mulți antioxidanți, minerale, vitamine B și E, precum și enzime și o substanță numită Pietra. Pietra este produsă în timpul fermentării apei de orez și are un efect anti-îmbătrânire, deoarece activează regenerarea celulară.
Procesul de fermentare începe după câteva ore de infuzie de apă de orez într-un loc cald. Prin urmare, prepararea acestei compoziții nu durează mai mult de 1 zi. Este un produs cosmetic natural ideal pentru curățarea și tonifierea pielii. De asemenea, este utilizată în îngrijirea părului ca clătire.

Infuzie de orez, fără fierbere

Spălați în prealabil orezul cu apă pentru a îndepărta murdăria și impuritățile. Luați o jumătate de cană de orez crud (maro, alb, cu cereale lungi, cu cereale scurte) – 2 căni de apă și înmuiați cel puțin o oră. După amestecați ușor orezul, astfel încât apa să devină tulbure – nutrienții orezului vor pătrunde mai ușor în apă.

Apă de orez fermentată fără fierbere.

Apa de orez rezultată, se lasă la infuzat la temperatura camerei timp de 1 zi. Apa va avea un gust ușor acru, ceea ce înseamnă că apa a început să fermenteze. Pentru a activa fermentația, infuzia de orez poate fi ținută într-un loc mai cald și lăsată timp de 24 până la 48 de ore, în funcție de temperatura camerei. Cu cât este mai cald, cu atât procesul de fermentare merge mai repede.
Pentru a opri fermentarea, este necesar să strecurați apa și să o puneți la frigider. Apa de orez fermentată se va păstra la frigider timp de 4-5 zile.

Apă de orez pentru pielea feței și a corpului

Folosiți ca toner pentru a micșora porii și a face tenul moale, elastic și mat. De asemenea, apa de orez este eficientă ca mijloc cu proprietăți de ridicare, strânge pielea, îndreaptă ridurile fine.

Se utilizează ca demachiant pentru spălarea zilnică. Apa de orez elimină în mod eficient impuritățile de pe pielea feței și a corpului. Trebuie doar aplicat pe față și masat ușor timp de 1 minut. Doar o singură aplicație – și cu siguranță veți observa moliciunea, sensibilitatea și tinerețea pielii.

Aplicați ca unguent antiinflamator. Acest remediu este foarte des utilizat în practica ayurvedică ca unguent pentru arsuri ale pielii, reducerea inflamației pielii, tratarea acneei și a altor defecte ale pielii.

Utilizați ca agent de înălbire pentru a ajuta la ușurarea petelor de vârstă.
Aplicați pentru protecție solară. Apa de orez oferă o oarecare protecție împotriva razelor solare.

Apă de orez pentru păr

Aplicați sub formă de șampon. Pentru aceasta, făina de orez se adaugă în apa de orez pentru a obține una mai groasă.

Se folosește ca o clătire pentru a menține puterea, sănătatea și strălucirea părului. Apa de orez hrănește foliculii de păr, ceea ce favorizează creșterea sănătoasă a părului și, de asemenea, îmbunătățește starea generală a părului. Această proprietate a apei de orez vă va ajuta părul să crească rapid. Pentru a face acest lucru, după spălarea cu șampon, trebuie doar să vă clătiți părul cu apă de orez, masați 4-5 minute. Apoi clătiți cu apă caldă. Dacă vă spălați sau vă clătiți părul cu apă de orez, veți obține moliciune și strălucire fără a fi nevoie de tratamente scumpe de salon.

Utilizați ca produs de coafare. Apa de orez îmbunătățește proprietățile părului, făcându-l mai ușor de manevrat, mai moale și mai elastic.

Spălarea părului cu apă de orez fermentată este o rețetă antică asiatică. De secole, femeile din China, Japonia și Asia de Sud-Est au folosit apă de orez fermentată pentru a se spăla și a clăti părul. Și conferă și mai multă strălucire, manevrabilitate și moliciune a părului. În plus, apa de orez fermentată hidratează bine părul, curăță fără să se simtă uscat.
Femeile din provincia Yao din Japonia se mândresc cu părul lor lung și gros chiar și la vârsta de 80 de ani. Lungimea medie a părului la femeile Yao este de aproximativ 1,8 metri! Și secretul este în curățarea părului din orez, potrivit istoricilor și experților în frumusețe. Apa de orez nu este numai bună pentru refacerea părului, ci și pentru stimularea creșterii părului.

Rețetă asiatică cu apă de orez fermentată:

Femeile din Japonia și din alte țări asiatice nu varsă niciodată apă după ce au gătit orezul, ci o folosesc pentru a-și spăla și clăti părul. Colectați apa de orez imediat ce fierbe orezul.

Dacă această apă este lăsată într-o cameră caldă pentru o zi, începe procesul de fermentare. Apoi, trebuie să fierbeți la foc mare pentru a opri procesul de fermentare. Dacă apa este foarte concentrată (prea tulbure), aceasta poate fi diluată cu apă simplă. Puteți adăuga 2-3 picături de ulei esențial în apa de orez fermentată răcită (arbore de ceai, lavandă sau uleiuri de rozmarin funcționează bine). Când vă spălați părul, masați-vă scalpul timp de 1 minut.

Apă de orez pentru slăbit

Apa de orez pentru slăbit trebuie preparată diferit. Veți avea nevoie de apă de orez. Adăugați mult mai multă apă data viitoare când gătiți orezul. Apa de orez rezultată este ceea ce aveți nevoie. Acesta este cel mai simplu mod de a obține apă de orez, deși asiaticii înșiși o pregătesc mai laborios.
Rețetă asiatică cu apă de orez pentru slăbit:

1) Puneți 1 cană de orez în 4-7 cani de apă.

2) Gatiti 2-4 ore la foc mic.

3) Se bea în timpul zilei, se recomandă să adăugați puțină sare.

Pentru pierderea în greutate, apa de orez trebuie consumată la micul dejun și în timpul zilei ca tonic vindecător pentru a crește cantitatea de energie.

Reducerea aportului de calorii poate fi destul de semnificativă prin înlocuirea unei mese pe zi cu apă de orez. O masă este de aproximativ 650 de calorii, în timp ce o ceașcă de apă de orez are doar 150 de calorii. O astfel de reducere a conținutului de calorii vă va ajuta să pierdeți cu ușurință până la 1 kg de greutate în exces pe săptămână.

Sfaturi de gătit

Puteți adăuga câteva picături de suc de lămâie și un castravete amestecat pentru a face apa de orez să aibă un gust mai plăcut. Adăugând sare, puteți îmbunătăți absorbția apei de orez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.