Castraveții sunt extraordinari! Consumați frecvent aduc numai beneficii organismului!

595

Castraveții sunt considerați eronat de către multi dintre noi ca fiind legume, defapt sunt fructe, ca și roșiile.

Sunt bogați în nutrienți benefici, precum și anumiți compuși vegetali și antioxidanți care pot ajuta la tratarea și chiar la prevenirea unor afecțiuni.

De asemenea, castraveții au un conținut redus de calorii și conțin o cantitate mare de apă și fibre solubile, ceea ce ii face ideali pentru promovarea hidratării și pentru a ajuta la pierderea în greutate.

Bogați în nutrienți
Castraveții sunt săraci în calorii, dar bogati în multe vitamine și minerale importante.
Un castravete crud, cu tot cu coaja, de 300 de grame conține următoarele:
Calorii: 45
Grasimi totale: 0 grame
Carbohidrați: 11 grame
Proteine: 2 grame
Fibră: 2 grame
Vitamina C: 14% din RDI
Vitamina K: 62% din RDI
Magneziu: 10% din RDI
Potasiu: 13% din RDI
Mangan: 12% din RDI
În plus, castraveții au un conținut ridicat de apă. De fapt, castraveții sunt constituiți din aproximativ 96% apă.
Pentru a maximiza conținutul de nutrienți, castraveții ar trebui să fie consumați fără a fi decojiți. Decojirea acestora reduce cantitatea de fibre, precum și anumite vitamine și minerale.

Conține antioxidanți
Antioxidantii sunt molecule care blochează oxidarea, o reacție chimică care formează atomi extrem de reactivi cu electroni cunoscuți drept radicali liberi.
Acumularea acestor radicali liberi nocivi poate duce la mai multe tipuri de boli cronice.

Mai mult, stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi a fost asociat cu cancerul și bolile cardiace, pulmonare și autoimune.
Fructele și legumele, inclusiv castraveții, sunt deosebit de bogate în antioxidanți benefici care pot reduce riscul acestor afecțiuni.

Un studiu a măsurat puterea antioxidantă a castraveților prin suplimentarea a 30 de adulți în vârstă cu pulbere de castraveți.
La sfârșitul studiului de 30 de zile, pulberea de castraveți a provocat o creștere semnificativă a mai multor markeri ai activității antioxidante și îmbunătățirea efectului antioxidant.

Cu toate acestea, este important de menționat că pulberea de castraveți folosită în acest studiu a conținut probabil o doză mai mare de antioxidanți decât ai consuma într-o porție tipică de castravete.

Un alt studiu de epruvetă a investigat proprietățile antioxidante ale castraveților și a constatat că aceștia conțin flavonoide și taninuri, care sunt două grupuri de compuși ce sunt îndeosebi eficiente pentru blocarea radicalilor liberi nocivi.

Promovează hidratarea
Apa este crucială pentru funcția corpului tău, jucând numeroase roluri importante, mai ales ca organismul uman este format in proportie de aproximativ 70% din apa (acest procentaj poate sa difere in functie de mai multe veriabile, precum greutatea, stilul de viata, etc).

Este implicat în procese precum reglarea temperaturii și transportul deșeurilor și substanțelor nutritive.
De fapt, hidratarea corespunzătoare poate afecta totul, de la performanța fizică la metabolism.
În timp ce îndepliniți majoritatea necesităților de lichide consumând apă potabilă sau alte lichide, unele persoane pot beneficia de 40% din aportul total de apă din alimente.
Fructele și legumele, în special, pot fi o sursă bună de apă în dieta ta.

Într-un studiu, starea de hidratare a fost evaluată și înregistrările de dietă au fost colectate pentru 442 de copii. Ei au descoperit că aportul crescut de fructe și legume a fost asociat cu îmbunătățirea stării de hidratare.
Deoarece castraveții sunt compuși din aproximativ 96% apă, aceștia sunt în special eficienți la promovarea hidratării și vă pot ajuta să vă satisfaceți nevoile zilnice de lichide.

Pot promova pierderea în greutate
Castraveții ar putea să vă ajute să pierdeți în greutate în câteva moduri diferite.
În primul rând, sunt săraci în calorii.

Fiecare porție de o cană (100 grame) conține doar 16 calorii, în timp ce un întreg castravete de 300 de grame conține doar 45 de calorii, dupa cum am mentionat la inceputul articolului.
Acest lucru înseamnă că puteți mânca o mulțime de castraveți fără să acumulati caloriile suplimentare care duc la creșterea în greutate.

Castraveții pot adăuga prospețime și aromă salatelor, sandvișurilor și garniturilor și pot fi, de asemenea, folosiți ca înlocuitor pentru alimente cu conținut mai ridicat de calorii.

În plus, conținutul ridicat de apă din castraveți ar putea ajuta și la pierderea în greutate.
O analiză a avut în vedere 13 studii, inclusiv 3.628 de persoane și a constatat că consumul de alimente cu conținut ridicat de apă și conținut scăzut de calorii a fost asociat cu o scădere semnificativă a greutății corporale.

Ajuta la scăderea zaharului din sânge
Mai multe studii efectuate pe animale și pe epruveta au descoperit cum castraveții pot ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge și la prevenirea unor complicații ale diabetului.
Un studiu realizat pe animale a examinat efectele diferitelor plante asupra glicemiei.

Castraveții au demonstrat ca reduc și controlează foarte eficient nivelul glicemiei.
Un alt studiu realizat pe animale, mai exact pe șoareci bolnavi de diabet, a analizat efectul asupra acestora după ce li s-a administrat extract de coaja de castravete. Coaja de castraveți a inversat cea mai mare parte a modificărilor asociate diabetului și a provocat o scădere a glicemiei.

În plus, un studiu pe epruvetă a descoperit cum castraveții pot fi eficienți la reducerea stresului oxidativ și la prevenirea complicațiilor legate de diabet.
Cu toate acestea, dovezile actuale sunt limitate la studii pe epruveta și animale. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina modul în care castraveții pot afecta glicemia la om.

Ar putea promova regularitatea
Consumul de castraveți poate ajuta la susținerea regulată a mișcărilor intestinale.
Deshidratarea este un factor de risc major pentru constipație, deoarece îți poate modifica echilibrul de apă și poate îngreuna trecerea scaunului.

Castraveții au un conținut ridicat de apă și promovează hidratarea. Hidratarea poate îmbunătăți consistența scaunelor, poate preveni constipația și poate ajuta la menținerea regularității.

Mai mult, castraveții conțin fibre , care ajută la reglarea mișcărilor intestinale.
În special, pectina, tipul de fibră solubilă găsită la castraveți, poate ajuta la creșterea frecvenței circulației intestinale.

Un studiu pe 80 de participanți cărora li s-a administrat supliment cu pectină a descoperit că pectina accelera mișcarea mușchilor intestinali, alimentând bacteriile benefice din intestin care îmbunătățesc sănătatea digestivă.

Ușor de adăugat la dieta ta
Ușori, cu o aromă deosebit de crocantă și revigorantă, castraveții sunt savurați în mod proaspăt sau murat în orice, de la salate până la sandvișuri.

Castraveții sunt, de asemenea, deseori mâncați cruzi, ca gustare cu conținut scăzut de calorii sau pot fi asortați cu hummus, ulei de măsline, sare sau pansament pentru salată pentru a adăuga un pic de aromă.
Cu un pic de creativitate, castraveții pot fi savurați în multe feluri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.