Ceai verde pentru păr – cum se folosește și ce beneficii aduce

11221

Ce face ca ceaiul verde să fie atât de eficient în oprirea căderii părului? Haideți să aruncăm o privire:

1. Prezența catechinelor naturale

Ceaiul verde este bogat în catehine. Aceste catechine ajută la reprimarea DHT sau a dihidrotestosteronului, care este principala cauză a căderii părului.
Consumul de ceai verde în mod regulat vă va face părul sănătos și va preveni căderea lui.

2. Plin de compuși esențiali

Există mulți alți compuși găsiți în extractele de ceai verde, cum ar fi carotenoizi, tacoferoli, zinc, crom, acid ascorbic, seleniu și mangan. Cu excepția cromului și manganului, toți ceilalți compuși ajută la prevenirea căderii părului și încurajează creșterea.

3. Bogat în polifenoli

În timp ce vorbim despre compușii esențiali prezenți în ceaiul verde, cum putem uita polifenolii?
Galatul de epigalocatechină sau EGCG este polifenolul principal care este prezent în ceaiul verde. Acest polifenol promovează creșterea părului. Întărește rădăcinile și activează foliculii de păr. Acest lucru încurajează regenerarea părului.

4. Combate stresul și depresia

Viața noastră rapidă și stresul sunt cauze majore pentru căderea părului.
Ceaiul verde este un mare calmant al stresului și vă ajută să combateți depresia. Îți ridică instantaneu starea de spirit și te face fericit. Așadar, data viitoare când te simți împovărat de stres, mergi în bucătărie și pregătește o ceașcă de ceai verde.

5. Natura antiinflamatoare

Ei bine, suntem cu toții conștienți de faptul că mâncărimea scalpului și mătreața sunt, de asemenea, motive pentru căderea părului. Proprietățile antiinflamatorii ale ceaiului verde stimulează creșterea părului și elimina problema inflamației. De asemenea, puteți face o clătire cu ceai verde pentru a scăpa de scalpul uscat.

6. Distruge paraziții de pe scalp

Spălarea scalpului cu ceai verde cald poate distruge paraziții bacterieni și fungici. Acești paraziți nu sunt ușor diagnosticați. Aceștia tind să slăbească rădăcinile părului, ceea ce duce la căderea părului.

7. Reduce nivelurile de colesterol din organism

Trebuie să vă întrebați cum este legat colesterolul de căderea părului.
Căderea părului apare din cauza nivelurilor crescute de DHT. Ceaiul verde reduce nivelul de DHT (dihidrotestosteron) și colesterol din organism. Blochează 5-alfa-reductaza, o enzimă care transformă testosteronul în DHT. Astfel, oprește slăbirea foliculilor de păr și întărește rădăcinile părului.

8. Promovează circulația sângelui la nivelul scalpului

Ceaiul verde este capabil să descompună placa din vasele noastre de sânge, promovând astfel fluxul de sânge către aproape toate organele, chiar și pe scalp. De asemenea, este bogat în antioxidanți puternici care distrug radicalii liberi care împiedică circulația corectă a sângelui. În acest mod, ajută la promovarea creșterii părului.

9. Conține vitamina B

După cum s-a discutat mai devreme, ceaiul verde este plin de vitamine esențiale, inclusiv vitamina B (pantenol), care ajută la controlul căderii părului, precum și la prevenirea vârfurilor despicate și la subțierea părului.
Acestea au fost unele dintre principalele beneficii ale ceaiului verde care ajută la combaterea căderii părului. Se spune că veți putea profita de beneficiile maxime din ceaiul verde doar atunci când îl veți încorpora în rutina zilnică.
Notă: Rețineți că remediile pe bază de plante durează ceva timp pentru a arăta rezultate tangibile. Deci, trebuie să aveți răbdare în timp ce optați pentru un tratament natural pe bază de plante pentru căderea părului sau orice altă problemă.

Cum se folosește ceaiul verde pentru a controla căderea părului

Acum, că știți cum vă ajută ceaiul verde să scăpați de problemele căderii părului, să aruncăm o privire asupra diferitelor moduri de a-l folosi pentru un păr sănătos și puternic.

1. Beți ceai verde zilnic

Evident, prima metodă din această listă este cea mai ușoară și cea mai convenabilă.
Dacă consumați ceai verde de două ori pe zi, veți observa rezultate vizibile peste câteva săptămâni.

2. Clătirea părului cu ceai verde

O altă modalitate perfectă de a opri căderea părului și de a promova regenerarea părului este făcând o clătire după șamponare cu ceai verde. Acest lucru vă va oferi o ușurare rapidă a mai multor tulburări ale scalpului în cel mai scurt timp.

✔️ Vei avea nevoie de:
3 pliculețe sau lingurițe de ceai verde
1/2 litru de apă

✔️ Ce trebuie să faci
1. Puneți pungile în apă timp de 10-15 minute și apoi scoateți-le sau strecurați dacă folosiți ceai la vrac.
2. Șamponează părul și clătește-l cu apa.
3. Folosiți ceaiul preparat și masați bine pielea capului și lăsați sa acționeze timp de 10 minute.
4. Clătiți cu apă călduță.
Pentru rezultate mai bune și rapide, trebuie să repetați acest proces de două ori sau de trei ori pe săptămână timp de câteva luni.
Această clătire este benefică pentru stimularea foliculilor de păr și pentru a trata tulburările scalpului, cum ar fi mătreața.

3. Mască de păr DIY pentru ceai verde

✔️ Vei avea nevoie de:
1 ou
2-3 linguri de ceai verde

✔️ Ce trebuie să faci
Bateți un ou cu ceaiul și aplicați-l direct pe scalp. Lăsați-l să se usuce în mod natural.
Spălați după o jumătate de oră.
Acest amestec va promova creșterea părului și vă va face părul puternic și neted ca niciodată.

Notă: Puteți folosi și lămâie, miere și henna cu ceai verde ca mască de păr.

Atenție

Chiar și produsele naturale prezintă unele riscuri, iar ceaiul verde este un astfel de exemplu. Să aruncăm o privire asupra posibilelor efecte secundare ale ceaiului verde .
Deși este recomandat să beți ceai verde pe bază de plante în mod regulat de două ori pe zi, dacă doriți rezultate eficiente, asigurați-vă că nu îl consumați în exces, deoarece poate provoca insomnie. Acest lucru se datorează prezenței cofeinei. Unii oameni au raportat că consumul excesiv de ceai verde a provocat iritarea stomacului.

Femeile însărcinate și mamele care alăptează ar trebui să evite să consume ceai verde de mai multe ori pe zi, deoarece poate duce la avort spontan și alte probleme. Poate pătrunde în laptele matern și se poate transmite copilului.
De asemenea, poate interfera cu medicamentele dumneavoastră. Prin urmare, este mai bine să cereți sfatul medicului înainte de a consuma ceai verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.