Condiment din frunze de hrean pentru iarnă! Oricât nu aș pregăti, niciodată nu este suficient!

7999

În această rețetă, nici măcar nu trebuie să gătiți nimic. Doar să puneți totul în blender și condimentul este gata!

Pregătiți această minunată conservă din frunze de hrean pentru iarnă. Dar faceți o porție dublă din start, pentru că până în iarnă, nu veți mai avea nimic din ea.

INGREDIENTE:

– 25-30 frunze de hrean;

– 200 g de cozi sau săgeți de usturoi tânăr;

– 30 g de coriandru proaspăt;

– 20 g de busuioc proaspăt;

– 50 ml de suc de lămâie;

– boia de ardei iute (după gust);

– 100 g de miez de nuci;

– 1 linguriță de zahăr;

– 100 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1 linguriță cu vârf de sare.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, spălați foarte bine și uscați frunzele de hrean. După aceasta, separați-le în două părți și păstrați doar partea moale a frunzelor. Tija din interior nu o vom folosi.

2. Măcinați miezul de nuci cu ajutorul unui blender.

3. De asemenea, pregătiți restul ierburilor. Spălați-le bine și lăsați-le să se scurgă.

4. Folosind o mașină de tocat carnea, mărunțiți toate ierburile.

5. În bolul cu verdeața tocată, adăugați uleiul vegetal, sucul de lămâie, zahărul, sarea și boiaua de ardei iute.

De asemenea, adăugați miezul tocat de nuci și amestecați totul cu o lingură. Dacă pasta dvs. este prea solidă, mai puteți adăuga puțin ulei vegetal.

6. Turnați condimentul obținut în borcane mici, curate și uscate.

Pentru o depozitare de lungă durată, va trebui să turnați deasupra puțin ulei vegetal, apoi să le închideți etanș cu capace.

*Termenul de valabilitate al acestor „conserve” este de 6 luni la frigider. De asemenea, pasta poate fi congelată și păstrată toată iarna.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.